Неделя, 05 Април 2020
Известният изпълнител и хореограф Християн Бакалов отново гостува в ДНК за продължение на проекта си PURE/small future

Известният изпълнител и хореограф Християн Бакалов отново гостува в ДНК за продължение на проекта си PURE/small future

PURE/small future |ПРЕДСТАВЯНЕ УЪРКШОП Християн Бакалов

Дати на уъркшопа: 24 до 27 април| 17:00 ч. – 20:00 ч.

Представяне: 27 април | четвъртък | 19:30 ч.
вход свободен

Участници: хора от всички възрасти, не се изискват сценичен опит и специални умения
Предварителни записвания за уъркшопа: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Хореографът и пърформър Християн Бакалов (България/Франция) ще направи 4-дневен уъркшоп (24-27 април), отворен за непрофесионалисти, без значение от възрастта и физическото състояние. Уъркшопът е част от подготовката на новия му проект PURE/small future, в който артистът създава ситуации, за да свърже участниците един с друг чрез общи действия и чувство за емпатия. В последния ден на ателието ще бъде направено публично представяне на процеса и резултатите.

PURE/small future е пърформанс-инсталация, паркур. Всеки отделен зрител индивидуално бива потопен в поредица от ситуации и преживявания, през които се изследва как въображението и разказите влияят на възприятието ни за реалността. Публиката/участниците ще бъдат преведени, през различни визуални и сетивни препятствия и композиции, които се активират от конкретното физическо присъствие на всеки.

PURE/small future е втората част от трилогия, вдъхновена от концепцията на Спиноза за вечността и се занимава с въпросите за раждането и смъртта: Как се раждат собствените ни представи за самите нас? Как можем да ги осъзнаем, за да работим активно с тях или просто да ги оставим на мира? PURE е колективен ритуал, който изследва същността на нашето човешко състояния чрез преживяване на повишена интимност.

Християн Бакалов завършва Държавното хореографско училище – София през 1991 във випуска на Илиян Дрангажов и същата година е ангажиран в трупата на „Младия Балет на Франция” в Париж. Кариерата му на танцьор продължава в Националния хореографски център „Claude Brumachon” в Нант, с тази трупа в продължение на 7 години реализира световни турнета в Европа, Латинска Америка, Африка и САЩ. През 1999 е поканен от „Младия балет на Франция” да постави 4 шансона, първия от които е "Au Suivant" на Жак Брел. В периода 2000-2005 Християн Бакалов поставя за City Center – Ню Йорк, Theater de Ranelagh - Париж, Консерваторията на Сеул - Корея, Консерваторията на Лион - Франция, Френския театър в Прага, Държавното хореографско училище - София, Балет Арабеск - София и Софийската национална Опера.

През последните 10 години, Християн Бакалов взема участие като изпълнител в пиесите на световно известни режисьори като Роберт Вилсон, Жером Бел, Ян Фабре и Иво Димчев, с които продължава да работи и в момента.

През 2009 година Християн Бакалов се установява в Брюксел, участва в създаването на Volksroom пространството за съвременно изкуство на Иво Димчев.
Християн Бакалов е носител на наградата на "Rayonnement de L'Opera de Paris". Завършил е педагогика в Националния Център за танц в Париж.

--
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, като част от проекта „Извинени присъствия”.

AFISH.BG