Понеделник, 25 Юни 2018
АКУСТИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ВИОЛОНЧЕЛО И АКОРДЕОН „BELGARIA DUO” ЩЕ ЗВУЧИ В „ПЕРОТО“

АКУСТИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ВИОЛОНЧЕЛО И АКОРДЕОН „BELGARIA DUO” ЩЕ ЗВУЧИ В „ПЕРОТО“

Събитието ще постави началото на серия инициативи „Перото by night”

Нетрадиционен акустичен концерт за виолончело и акордеон „Belgaria Duo“ ще звучи в Литературен клуб „Перото” на 11 март от 21:00 часа. Нашумелият дует млади музиканти Магдалена Петрович (виолончело) и Robbrecht Van Cauwenberghe (акордеон) разбива всички клишета с модерното си звучене, като този път за концерта си в „Перото” дуото ще изпълни „Libertango“ и „Oblivion“ на Астор Пиацола за чело и акордеон както и части от А. Аренски. Специална изненада за публиката ще бъде изпълнението на песента „Катерино моме“.

Двамата се срещат на сцената през 2014 г. и от тогава участват в множество общи проекти. Тя е родена в Сърбия, но израства в България. Учи музика и драма в Лондон (Guildhall school of Music and Drama), после завършва Кралската консерватория в Хага и Националната музикална академия в София. Той учи музика в Академията за музика и танц „Emiel Hullebroek“ в Гент. Възпитаник е на „Школата за млади таланти“ където бива обучаван от An Raskin. Въпреки младата си възраст Robbrecht вече е свързан с няколко музикални академии (Brussels, Leuven, Ninove) и местните консерватории (Bruges, Mechelen) като преподавател по акордеон.


Тя има множество представяния в чужбина, а на родна сцена е участвала в общи проекти с Рут Колева, Иво Димчев, Skiller, Дичо (Д2), Nasekomix, Oratniza. Неговата най-голяма страст е създаването на нова музика за акордеон. Нейното предизвикалество е „укротването” на виолончелото.
Rob и Маги се събират за първи път на българска сцена и обещават едно наистина незабравимо изживяване в „Перото”, с което литературният клуб подхваща нова инициатива – специална културна програма след 21:00 ч., която ще включва оригинални концерти, спектакли и др.
Билети за концерта „Belgaria Duo“ можете да закупите онлайн от Ticketportal на цени от 10 лв., 8 лв. и 7 лв.

Повече за „Перото“ може да откриете тук: https://goo.gl/GusNbg
Следете нашия профил във Facebook: https://goo.gl/Cx2kED

AFISH.BG