Вторник, 27 Октомври 2020
Започва пролетният базар на книгата

Започва пролетният базар на книгата

Четения, срещи с автори и представяния на книги в НДК

 

На 24 май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, започва най-голямото пролетно книжно изложение у нас – Пролетният базар на книгата. Всеки ден от 10,00 до 20,00 часа в НДК ще имате възможност да видите и закупите най-новите заглавия и да се срещнете с различни автори.
Вече традиционният Пролетен базар на книгата и тази година ще предложи на многохилядната си публика над 1000 кв. м. разходка сред книгите, представяйки близо 100 български книгоиздатели и книготърговци.
В рамките на шестте дни на изложението, в Национален дворец на културата, както и на различни места в София ще се проведат над 55 събития – премиери на книги, четения и срещи с повече от 50 български автори. Читателите имат възможност да се срещнат с любимите си автори, да зададат въпросите си, да получат автограф.

Днес ще бъде представена и изложбата на фотографии от книгата "Нови 101 отбивки" - Фотографска изложба на различни дестинации, описани в едноименната книга на Иван Михалев и Елина Цанкова. Изложбата вклюва 44 авторски фотографии от спиращи дъха места в България.
В рамките на фестивала ще бъдат раздадени и Годишните награди Рицар на книгата - израз на признателността на Асоциация Българска книга към хората, чиято ежедневна работа през изминалата година е била свързана с книгите. Събитието е днес, 24 май, от 19,00 часа в клуб "Перото" - НДК.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)