Неделя, 27 Май 2018
Американският джаз пианист и певец Бъди Греко си отиде на 90 (ВИДЕО)

Американският джаз пианист и певец Бъди Греко си отиде на 90 (ВИДЕО)

Музикантът, концертирал с Ела Фицджералд, се запознава с Мерилин Монро часове преди нейната смърт

 

Американският джаз пианист и певец Бъди Греко е починал в Лас Вегас на 90 години, съобщава reviewjournal.com.

Греко става популярен с кавъра на композицията „The Lady Is A Tramp“. Оригиналът е написан за мюзикъла от 1937 г. „Babes in Arms“ от Ричард Роджърс и поета Лоренц Харт. Греко е свирил с „Кралят на суинга“ Бени Гудмън . Концертирал е с Ела Фицджералд, Розмари Клуни и Лена Хорн. Има на сметката си повече от 60 албума. Най-известни са композициите му „Buddy Greco and His Jazz Friends“, „Around the World“ и „Girl Talk“.

Резултат с изображение за Buddy Greco

Със съпругата си Лесли Андерс

Бъди Греко е последният жив свидетел на последните часове от живота на Мерилин Монро. Той се запознава с нея уикенда, преди тя да почине.

Тези 48 часа били решаващи за актрисата. Монро вече била във фаза на огромен стрес – Робърт Кенеди, който бил наследил Монро за любовница от брат си Джон Кенеди – бил прекратил 5-месечната си връзка с актрисата преди тя да тръгне за езерото Тахо.

Мерилин била извън реалността и много хора обвинявали братята Кенеди. Тъпчейки се с алкохол и дрога, актрисата преследвала убеждението си, че братът на президента ще се разведе с майката на седемте си деца.

Мерилин била обидена и огорчена, желаела отмъщение и то подходящо за холивудска звезда. Въпреки депресията си, Монро била в отлична форма по време на уикенда в мафиотската къща, където дошла с частния самолет на Франк Синатра.

Свързано изображение

Мерилин Монро и Франк Синатра

Когато Мерилин пристигна в събота, нямаше да повярвате колко добре изглеждаше тя. Аз стоях със Синатра и няколко други момчета на двора, когато дойде лимузина и от нея слезе прекрасна жена с тъмни очила”, спомня си Греко.

Мерилин беше облечена в зелено, всичко по нея беше в този цвят – полата, палтото и шала. Преди да разбера коя беше си помислих, че виждам най-прекрасната жена. И наистина – това беше Мерилин Монро. Поздравихме се няколко пъти, но така и не си поговорихме по-дълго. Аз й казах, че съм я виждал на мои концерти и тя ме прегърна. Тогава почувствах нейната емоция, а няколко души побързаха да ни направят снимки. Това беше един невероятен момент, който нямаше никога да се повтори. Юли, 1962 г.”, разказва Греко.

До края на вечерта невинният и красив образ на Монро изчезнал и се появил съвсем тъмен неин облик. Греко довършил представлението си и се присъединил към компанията на домакина Синатра и другите гости на масата.

Точно тогава, в стаята настъпи гробна тишина. Беше много странно, сякаш някой беше спрял всички звуци с магическа пръчка. Погледнах Франк, а той беше бесен. Очите му бяха яростни и приличаха на сини ледени кубчета. Той гледаше към вратата, където стоеше Мерилин и излъчваше огромно пренебрежение”, продължава Бъди Греко.

Имайки голяма заслуга за алкохолната и наркотична зависимост на Мерилин, това беше сигурен знак, че актрисата отново беше пияна.

Франк Синатра беше ремонтирал и отворил въпросната вила Кал Нева на езерото Тахо наскоро, затова Монро имаше още една основателна причина да се налее с алкохол, празнувайки случая. Той се опита да й помогне, но беше изморен от нейните изпълнения. Умната, забавна и красива жена със зелени дрехи, която видях по-рано днес сякаш беше изчезнала. Сега актрисата изглеждаше много пияна и безотговорна. Видно много ядосана каза: „Кого си мислят, че гледат всички тук?””, спомня си още Греко.

Резултат с изображение за marilyn monroe frank sinatra

Синатра, който беше много раздразнен от нейното поведение, реагира бързо. Беше ясно, че Франк е обезпокоен. В това си неадекватно състояние, Мерилин можеше да каже какво ли не, а това нямаше да се хареса на гостите. Монро знаеше отвратително много тайни и без да се замисли, можеше да каже всичко на глас. Синатра погледна бодигарда си, давайки му знак да я изкара от стаята. Огромният мъж я придружи навън – всъщност той я вдигна и изнесе почти на рамо. Мерилин не изглеждаше като звездата, която бяхме свикнали да гледаме”, с умиление говори свидетеля на случката Бъди Греко.

Инцидентът натъжил тогава младия приятел на Франк Синатра. Само преди няколко часа Греко почувствал невероятна топлота и доброта от Мерилин и не можел да си обясни внезапната промяна в настроението на актрисата.

Резултат с изображение за marilyn monroe kennedy

Мерилин Монро и Джон Кенеди

Целите ми мисли бяха насочени към нея. Не можех да я изкарам от главата си. Притесних се много и излязох навън да потърся Мерилин, защото знаех, че има навика да прекалява с наркотиците. Намерих я до басейна, беше сама. Луната светеше с целия си блясък, а Монро изглеждаше призрачно бледа. Тя приличаше на жена, която няма да се задържи много на този свят и беше много обезпокоена. Все пак си поговорихме малко.

Когато приключихме краткия си разговор, изпратих Мерилин до бунгалото в комплекса, който беше резервиран за гостите на Франк и Джанкана. Помислих си, че на другата сутрин мога да я накарам да си тръгне към Лос Анджелис заедно с Пат Лоуфорд, сестрата на Кенеди. Когато й се обадих обаче тя си беше тръгнала и никога повече не я видях”, разказва Греко.

 

Заглавна снимка - WordPress.com

AFISH.BG


Видео