Сряда, 26 Февруари 2020
Последно: Рами Малек ще влезе в образа на Фреди Меркюри

Последно: Рами Малек ще влезе в образа на Фреди Меркюри

Актьорът, нашумял със сериала „Мистър Робот”, ще изпълни главната роля в игралния филм за група „Куийн”

 

Една от новите надежди на Холивуд – актьорът с египетски корени Рами Малек, ще се превъплъти в образа на Фреди Меркюри в бъдещия биографичен игрален филм за британсктата група „Куийн”, съобщи „The Guardian”. Първоначално ролята бе предложена на ексцентрика Саша Барън Коен („Борат”), но той се отказа „заради творчески различия” с музикалните легенди Брайън Мей и Роджър Тейлър, които са и копродуценти на лентата. Режисьор е Брайън Сингър („Обичайните заподозрени”, „Х-мен”).

За филма, посветен на „Киийн”, се говори още от 2010 г. След оттеглянето на Барън Коен, за ролята на Фреди беше спряган и актьорът Бен Уишоу, нашумял с филма „Парфюмът: Историята на един убиец”, но и той бързо се оттегли от проекта. Ако Малек не последва примера им, може би в близко бъдеще най-сетне ще видим най-чаканата от феновете на „Куийн” кинолента.

Рами Саид Малек е роден в Лос Анджелис, САЩ. Родителите му са имигранти от Египет. Най-известната му роля досега е на хакера Елиът в тв сериала „Мистър Робот”, която му донесе и номинация за наградата „Златен глобус”. По предварителни планове снимките на биографичния филм „Бохемска рапсодия”, в който Рами ще бъде централна фигура, трябва да започнат през 2017 г.

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)