Понеделник, 25 Юни 2018
Бил Мъри спечели наградата “Марк Твен”

Бил Мъри спечели наградата “Марк Твен”

Влиянието на комика върху американците бе сравнено с това, което прави с чувството си за хумор авторът на „Том Сойер”

 

Комедийният актьор Бил Мъри получи наградата за хумор „Марк Твен” на церемония, организирана от центъра за изкуства „Кенеди”, съобщи сп. „Роулинг стоунс”, цитирано от БГНЕС. Мъри бе удостоен с приза заради „влиянието си върху американското общество, съизмеримо с това на сатирика Марк Твен”.

На церемонията много от приятелите и колегите на холивудския актьор го почетоха с хумористични изказвания. Джими Кимел дори се пошегува с лауреата, определяйки го като „гений и едновременно с това безстрашен екстроверт, на когото винаги му се разминава, дори когато краде чуждите пържени картофки и прекъсва пресконференции в Белия дом”, визирайки изцепки на Мъри от последните няколко дни.

„Много ми е трудно да слушам как всички тези хора сипят похвали за мен. Толкова е подозрително”, сподели в отговор комикът по време на благодарствената си реч. 65-годишният актьор работи в киноиндустрията повече от 40 години. Той е и един от най-забележителните актьори от комедийната сцена, участвали в „Късното шоу на Дейвид Летърман” (цели 44 пъти!) и „На живо в събота вечер”. Носител е на две награди „Еми” и е номиниран за „Оскар” за най-добър актьор за превъплъщението си във филма „Изгубени в превода”.

 

На заглавната снимка – Бил Мъри позира с наградата „Марк Твен”. Снимка БГНЕС

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)