Събота, 02 Юли 2022
Кърт Вонегът: Боб Дилън е най-лошият жив поет

Кърт Вонегът: Боб Дилън е най-лошият жив поет

Това казва приживе писателят в интервю за творчеството на музиканта, носител на Нобелова награда за литература

 

Според Page Six любимият на мнозина автор на „Кланица пет“ Кърт Вонегът обижда аплодирания музикант и скорошен получател на Нобелова награда. През 1991 г. в интервю за„Hustler“ писателят нарича Боб Дилън "най-лошия поет жив", и каза: "Той може да успее да напише добър ред в текст за една песен, но останалото са само безсмислици." Интервюто ще бъде препечатано в декемврийския брой на изданието.

Кърт Вонегът е прочут с оригиналния си творчески стил и чести нецензурни заигравания с думи, контекст и рисунки в книгите си. Езикът му е увлекателен и неклиширан, спечелвайки си определението „вонегътизъм“. В произведенията си писателят интегрира научно-фантастични елементи, като пътуване във времето, а много от героите му се появяват епизодично или трайно в различни негови творби.

Боб Дилън предизвика смут и противоречиви коментари, след като наскоро спечели Нобеловата награда за литература. Шведската академия го възхвалява като "голям поет", но много автори в литературната общност не останаха доволни, че наградата отиде в ръцете на един музикант, а не в някой „по-традиционен писател.“

Дилън беше издирван с дни от Нобеловия комитет, за да получи наградата. Със закъснение музикантът публикува в сайта си новината, че е отличен с нея, но малко след това изтри информацията. Очевидно самият той не е съвсемубеден, че заслужава Нобеловата награда за литература. Дали Вонегът все пак не е прав? 

На 11 ноември е световната премиера на "Tje 1966 Live Recordings". Албумът е сборен и включва песни на Дилън, записани от негови изпълнения на живо в далечната 1966-а.

Резултат с изображение за bob dylan the 1966 live recordings 

 

Заглавна снимка - Ron Galella/WireImage; Kevin Mazur/WireImage. Източник: ew.com

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)