Вторник, 26 Януари 2021
Победителката от „Х Factor 2016” пусна първия си сингъл

Победителката от „Х Factor 2016” пусна първия си сингъл

Бъдещата оперна певица Христиана Лоизу дебютира с поп парче

 

С дебютен сингъл събира нови почитатели тазгодишната победителка от тв шоуто „Х Factor” на Нова тв. Кипърката Христиана Лоизу, която в момента учи оперно пеене в Музикалната академия в София, пусна първия си запис на поп парче. Песента й „Phoenix” ("Феникс") е по музика на екип от четирима чуждестранни композитори. Сред тях са и Йоахим Персон и Себастиан Арман, съавтори и на „Ако любовта беше престъпление”, с която Поли Генова се представи на „Евровизия 2016”.

„С продуцентите ми решихме да запиша „Phoenix” на английски, защото така песента ще има по-голям шанс и извън България”, признава Христиана. Към сингъла вече има и видеоклип, режисиран от Васил Стефанов. С много въображение и деликатност той пресъздава идеята на песента. Във видеото виждаме красиви образи и пейзажи, сякаш погледнати от летяща във висините птица. „Работата с целия екип по записите и снимките на „Phoenix” беше приключение, за което всеки артист може да мечтае. Този проект и всичко, което ми се случва заради „X Factor”, е сбъдната мечта за мен”, допълва певицата.

Христиана Лоизу е родена в Кипър. Учи поп и оперна вокална техника в град Ларнака, но избира България, за да се усъвършенства в класическото пеене. Специализирала е и изкуството на мюзикъла в Лийдс, Великобритания. Преди около половин година тя стана всеобща любимка на журито и публиката на „X Factor”.

На заглавната снимка - Христиана в кадър от видеоклипа към дебютния й сингъл. Снимка "Вирджиния рекърдс"

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)