Вторник, 26 Януари 2021
Зенит Фюжън Фестивал– традициите са живи

Зенит Фюжън Фестивал– традициите са живи

Домакин на атрактивното събитие е родопското село Долен

 

От 24 до 26 юни в китното родопско село Долен ще се проведе „Зенит Фюжън Фестивал”. Атрактивното събитие ще приеме само 300 гости, а неговата основна цел е да покаже най-добрите начини, по които традициите не просто оцеляват в настоящето, но и се развиват в бъдещето. Фестивалът ще срещне високата технология и традиционните стопански похвати, красотата на народните носии и съвременната мода, глобалните комуникационни канали и архаичните песни и поеми.

„Зенит Фюжън Фестивал” ще представи богата програма, като кулминацията в нея ще бъдат концертите на най – актуалните български групи, които смесват фолклорна музика със съвременни жанрове – „Мерудия”, „Тъпани и гайди”, „Оратница”, „Котарашки енд Дъ Рейн Догс”, диджей „Дарба” и други. В събитието участие ще вземат международни изпълнители от Белгия, Холандия, Мексико и др. Специални гости са „Ребел Ъп!” – колектив от белгийски и холандски музиканти. Ще гостува и мексиканецът „Джипси бокс”, който смесва фолклорни мотиви с най-новото електронно звучене. Най-известният турски перкусионист Мисирли Ахмет, балканската вокална експериментаторка Светлана Спаич и виртуозният акордеонист Петър Ралчев ще направят свои майсторски класове, чиито завършек ще е мащабен джем сешън на откритата сцена на амфитеатъра в село Долен.

В рамките на три дни не само музика ще оглася планината, но ще има и много тематични работилници, като акцент е поставен и върху народните обичаи и тяхното място в глобалния свят.

 

AFISH.BG