Вторник, 26 Януари 2021
Марчело Рота идва през юли за „Гран гала опера”

Марчело Рота идва през юли за „Гран гала опера”

Любимият диригент на Андреа Бочели застава на пулта в Стара Загора, Варна, Русе и Варна

 

Четири концерта от програмата „Гран гала опера” ще дирижира Марчело Рота през юли у нас. Любимият маестро на Андреа Бочели и племенник на прочутия композитор Нино Рота ще вдигне палката на 8 юли на Античния форум в Стара Загора, на 10 юли в Летния театър в Русе, на 12 юли в Летния театър в Бургас и на 13 юли в Двореца на културата и спорта във Варна.

В концертите ще участват солистите на Миланската скала Алиса Зиновиева, Соня Фортунато, Марио Маланини и Кармело Карузо под акомпанимента на оркестрите от държавните опери в четирите града.

Марчело Рота е идвал няколко пъти у нас. Меломаните го помнят от концертите на Андрея Бочели в НДК и на стадион „Българска армия”, както и от музикалното шоу „Рота срещу Рота” на откриването на „Киномания 2006”. Беше на пулта и за излъчения на живо по целия свят концерт с оркестър „Тосканини” в Болоня в присъствието на пара Йоан Павел Втори.

Марчело Рота е очарован от страната ни, от оперните ни гласове и от музикантите на Българското национално радио. Сега ще дирижира избрани арии от любими опери, но специалният подарък за публиката е откъс от саундтрака, написан от носителя на „Оскар” Нино Рота за филма „Амаркорд” на Федерико Фелини.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)