Сряда, 18 Юли 2018
„Животът ни събира, животът ни разделя…”

„Животът ни събира, животът ни разделя…”

На 68 години почина Асен Гаргов

След дълга и мъчителна борба с коварната болест, Асен Гаргов се присъедини към небесния оркестър.

Роден на 24 юли 1949 г., още като дете дълго свири на цигулка. После родителите му заминават за Чили, където Гаргов учи китара в една от най-известните музикални школи.

Кариерата му започва във вокален квинтет „Студио В“, където е поканен за солист от Вили Казасян в началото на 1970-те години.

От 1975 г. до 1991 г. Гаргов е дуетен и творчески партньор на Лили Иванова, като в този период изнасят концерти и записват албуми. Той пише редица песни както за нея, най-популярната от които е „Детелини“, така също и за дуета им. Разделят се през 1991 г. и всеки поема по своя път.
В самостоятелната си кариера на певец Гаргов е известен с песента „Развод ми дай“, добила популярност след 1989 г. Песента „С любов“ по музика на Асен Гаргов е озаглавила два албума на Маргарита Хранова, издадени през 1995 и 1998 г.

 

С Панайот Панайотов

Гаргов има и два дуета с Маргарита Хранова – „Нека бъде така“ и „Забрави за мен“, записани в албума ѝ „Марги и приятели“. През 1996 г. песента „Забрави за мен“ печели Първа награда на фестивала „Златният Орфей”.

AFISH.BG изказва съболезнования на близките и роднините на Асен Гаргов, който ще остане в паметта и в българската музикална история.

AFISH.BG


Видео