Понеделник, 28 Септември 2020
Кралят на кралете на хеви метъла

Кралят на кралете на хеви метъла

Ерик Адамс днес навършва 65 години

Роден е в Обърн, Ню Йорк на 12 юли 1952 г. с рожденото име Луис (Лу) Маруло. Започва да пее на 9-годишна възраст. На 11 заедно с трима приятели създава групата „The Kidz“, която през 1965 г. издава сингъл „Meet the Kidz“. В училище двамата с Джоуи ДеМайо са били приятели, но до основаването на „Manowar” никога не са свирили заедно. Преди това Ерик Адамс е бил член на групата „Jade”.

Освен да пее, Ерик Адамс също така може да свири на китара, барабани и клавири, но не се знае защо се е отказал от свиренето и се е отдал на това да е вокалист на хеви-метъл групата „Manowar“ от самото ѝ създаване през 1980 г. в родния му град. Групата е известна с бомбастичното си звучене и имидж, като през 80-те огромната им маса фенове по света ги нарича "кралете на метъла" (kings of metal).

Известни са със своите войнствени тематики и естетики, борбата за „истинският метъл“ и интереса към скандинавската митология. Групата държи световния рекорд за най-дълъг хеви метъл концерт от 5 часа и 1 минута, състоял се в Каварна, България през 2008 г. Нямат комерсиален успех в САЩ, но са особено популярни в Европа, Австралия и Южна Америка. Групата е продала около 9 млн. копия на своите албуми по целия свят.

Manowar има 13 студийни албума, няколко допълнителни, 17 сингъла, 4 сборни, много клипове и DVD-та.

Псевдонимът на певеца е съставен от имената на двамата му сина Ерик Маруло и Адам Маруло.

AFISH.BG