Петък, 27 Ноември 2020
Бет Мидлър – жената, която превзе света (ВИДЕО)

Бет Мидлър – жената, която превзе света (ВИДЕО)

Днес именитата актриса и певица навършва 71

 

Бет Дейвис Мидлър е родена на 1 декември 1945 г. в Хонолулу, Хавай, САЩ. Тя е кръстена на Бети Дейвис, а сестрите й Сюзън и Джуди - на актрисите Сюзан Хейуърд и Джуди Гарланд. Името й се произнася Бет, защото нейната майка си е мислила, че това е точното произношение на Дейвис. Мидлър учи театър в Хавайския университет.

Междувременно работи във фабрика за преработка на ананас. Бет започва своята музикална кариера като певица в гей  клуб. Първият й албум се казва "The Divine Miss M", който излиза през ноември 1972-ра, а на следващата година излиза и „Бет Мидлър”. И двата се изкачват в американския чарт  със завидна бързина. Резултатът през годините?Четири награди „Грами”!

Резултат с изображение за bette midler the divine miss m

Обложка на първия албум на Бет Мидлър

Бет Мидлър дебютира в киното с филма „Хаваи” през 1966 г. След няколко телевизионни и филмови продукции тя прави своята изумителна роля в „The Rose” (1979), който разказва за живота на певицата Дженис Джоплин. Мидлър е удостоена с номинация за „Оскар”. През 1984 се омъжва за Мартин фон Хаселберг. Две години по-късно се ражда и дъщеря им Софи. Още същата 1986 г. Пол Мазурски я кани в „Паника в Бевърли Хилс”.

Резултат с изображение за bette midler the rose

Като Дженис Джоплин в "Розата"

В него с Ник Нолти и Ричард Драйфус правят невероятно комедийно трио. Малко по-късно снима и „Безмилостни хора” (1986), където за първи път партнира на Дани де Вито. През 1988-а  играе близначка на Лили Томлин в „Big Business” (1988), а същата година участва и с Барбара Хърши в „Beaches”. През 1991-ва отново се снима при Мазурски, този път до Уди Алън  в „Scenes from a Mall”. Но филмът, който я прави още по-известна, е „За момчетата”, в който партнира на Джеймс Каан. За своята Дикси Ленърд печели втората си номинация за „Оскар”. Отказва ролята в „Систър акт” (1992), въпреки че е написана за нея. Пет години по-късно с Голди Хоун и Даян Кийтън правят страхотния „Клуб "Първа съпруга"” (гледайте видеото). През 2000-та  отново се снима с Дани Де Вито в „Кой удави Мона”, в който играят още Нийв Кембъл, Джейми Лий Къртис, Кейси Афлек и др.

Резултат с изображение за bette midler first wives club

С Голди Хоун и Даян Кийтън в "Клуб "Първа съпруга""

След известно време Франк Оз я кани в едноименния римейк на филма на Браян Форбс от 1975 г. „Степфордски съпруги”. Така през 2004-а застава пред камерата до Никол Кидман, Глен Клоуз, Кристофър Уокън, Матю Бродерик и др. През 2007-ма приема поканата на Хелън Хънт да се превърне в нейна майка във филма й „Тя ме откри”.  „Жените“ и „Хаос вкъщи“ са от последните филми на актрисата, която може и да пее с лекотата, с която се превъплъщава във всякакви роли.

Резултат с изображение за бет мидлър

 

Бет Мидлър споделя:

 „Най-неприятната част на успеха е да намериш някого, който да е щастлив с теб.“

„Най-добрите хора не са най-добри, защото работят здраво, а работят здраво, защото са най-добри.“

„Ако сексът е естествено нещо, защо има толкова много ръководства как да го правим?“

„Твърдо вярвам, че с правилните обувки едно момиче може да завладее света.”

„Ожених се за германец. Всяка вечер се обличам като Полша и той ме превзема.“

 

AFISH.BG


Видео

Свързани статии (по етикет)