Сряда, 26 Февруари 2020
Фреди Меркюри извън руската рулетка на любовта (ВИДЕО)

Фреди Меркюри извън руската рулетка на любовта (ВИДЕО)

Днес се навършват 25 години от смъртта на легендарния фронтмен на Queen

 

Иконата на рока Фреди Меркюри се ражда на 5 септември 1946 г. на остров Занзибар. От 7-годишен свири на пиано, рисува, занимава се с различни спортове. Когато е на 8, семейството се премества в Англия и Фреди постъпва в художествено училище. Един от най-важните моменти в живота му е запознанството с фронтмена на групата Smile, която по-късно преименуват на Queen. 1972 г. излиза първият им албум и началото на легендата е поставено. Първата британско-азиатска рок звезда, както някои го наричат, без съмнение е една от иконите на музиката на своето време. Според класация на MTV от 2005 г., Фреди е най-добрият певец за всички времена. Редакторите на „Ролинг Стоун” през 2008 г. пък го поставиха на 18-то място в класацията на 100-те най-велики рок музиканти. Гласът и талантът му си остават емблематични и до днес благодарение на песни като Bohemian Rhapsody, I Want To Break Free, We Are the Champions и Breakthru.

Фреди се превърна в легенда много преди смъртта си

 

Успехът на сцената обаче превръща личния му живот в руска рулетка и безразборните му връзки се оказват пагубни за него. Фреди Меркюри се заразява с коварната болест на 90-те СПИН. Крие от своите почитатели. Работи, докато има сили. Публично оповостява истината на 23 ноември 1991 г. и само 24 часа по-късно напуска този свят. Но легендарния му глас, сценично поведение и неговата харизма остават живи в пантеона на големите в изкуството. „Шоуто трябва да продължи!”

Нито един от бандата няма музикално образование

 

Ето някои известни цитати от легендарния музикант:

„Любовта е като руска рулетка. Никой не обича самия мен - всички обичат моята известност и слава.”

„Моята душа е като медал - има две страни: едната е светла, другата е тъмна”

„Съвременната живопис е точно като жените - никога няма да й се насладите, ако се опитате да я разберете.”

„О, аз не съм създаден за Рая. Не, не искам да ида в Рая. Адът е много по-добра възможност. Помислете колко интересни хора ще срещнете там долу!”

„Моята душа е оцветена като крилата на пеперудите. Вчерашните приказки ще пораснат, но никога няма да умрат. Аз мога да летя, приятели мои!”

„Моята любов е опасна. Но кой иска безопасна любов? Представете си, че бях написал песен „Моята любов е безопасна”. Никога нямаше да се продаде.”

Всички негови снимки предизвикват интерес

„Ако ми е съдено да умра утре, няма да съжалявам. Направих всичко, което можах!”

„Животът е игра. Всичко зависи от теб, твоите идеи, твоите мисли. Достатъчно е да си вдигнеш задника от дивана и да вървиш напред, може и да е бавно, но към върха.”

„Можете да имате всичко в живота и при това да останете самотен. И това е най-горчивият вид самота. Успехът ми донесе световно признание и милиони лири. Но не ми даде това, от което всички се нуждаем - любов, трайни отношения.”

 

Челна снимка: На сцената докрай той беше Крал 

AFISH.BG


Видео

Свързани статии (по етикет)