Четвъртък, 24 Септември 2020
„Градината на боговете” от Джералд Даръл в ново издание

„Градината на боговете” от Джералд Даръл в ново издание

Книгата ще бъде в книжарниците от 22 юли

 

Предстои да излезе ново издание на „Градината на боговете” – част от прочутата трилогия за Корфу на Джералд Даръл. Книгата е част от портфолиото на Издателство „Колибри” и ще бъде в книжарниците от 22 юли. Преводът е на Огняна Иванова.

„Градината на боговете” излиза английски през 1978 г., за да затвърди славата на автора си като човек с искрящо чувство за хумор и фанатичен „поборник за правата на дребните грозници”. „Животните са огромно мнозинство, което няма право на глас и може да оцелее единствено с нашата помощ“, заявява авторът.

Трилогияна за Корфу включва и книгите „Моето семейство и други животни” и „Птици, зверове и роднини”. Благодарение на тази великолепна поредица гръцкият остров се прославя по цял свят и неслучайно една от забележителностите му днес е паметникът на Даръл, издигнат от признателните корфучани.

Джералд Даръл е роден в Индия през 1925 г., но три години по-късно семейството му се премества да живее в Англия, а след още три се установява на Корфу. Именно на този благословен от природата остров младият Джери разгръща дарбите си на естествоизпитател, превръща семейното жилище в зверилник и се посвещава изцяло на изучаването на местната фауна. За него „Таймс“, пише: „Той пръв събуди света за случващото се с околната ни среда, а неговите книги и телевизионни програми допринесоха за създаването на не едно ново поколение естествоизпитатели и природозащитници“.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)