Събота, 26 Септември 2020
Интриги и сюжетни завои в „Преди катастрофата” на Ноа Хоули

Интриги и сюжетни завои в „Преди катастрофата” на Ноа Хоули

Сценаристът и продуцент на телевизионния сериал „Кости“ с нов роман

 

В българските книжарници вече е „Преди катастрофата“ на Ноа Хоули. Това е петият роман на автора, когото познаваме повече като сценарист и продуцент, носител на наградите „Еми”, „Златен глобус”, ПЕН, „Изборът на критиците” и „Пийбоди”. Създава, продуцира и ръководи сериалите на Ей Би Си „Моето поколение” и „Полицаи на ръба” и е сценарист и продуцент на хитовия сериал „Кости”. В момента Хоули е изпълнителен продуцент и сценарист на многократно награждавания сериал на Еф Екс – „Фарго”.

„Преди катастрофата“ вече се нареди сред бестселърите във всички по-значими класации по света, а още преди да бъде издаден официално Sony Pictures откупи правата за филмиране, като сценарият ще бъде адаптиран от самия Хоули.

Като успешен сценарист Хоули умело струпва на едно място доволно много интриги и сюжетни завои, за да не можете да оставите книгата, казва за книгата авторитетният сайт Kirkus Review. В мъглива лятна нощ от Мартас Винярд за Ню Йорк излита частен самолет с 11 души на борда: екипаж, две семейства милионери и един неуспял художник, който се качва в последния момент. 16 минути по-късно самолетът се разбива в океана. Кои са единствените оцелели?

Как успяват да преплуват 16 километра до брега – без ясен ориентир, в мъгливия мрак, необезпокоявани от акулите? Защо се разбива самолетът? Личните истории на пътниците преди и след катастрофата разплитат мистерията стъпка по стъпка до самия разтърсващ финал.

„Когато имам някаква идея - казва Хоули пред Huffington Post, - първо обмислям как би сработила най-добре – като филм, книга или сериал.“

Според New York Times Book Review  „Ноа Хоули знае добре как да вдъхнови читателя да прелиства трескаво страниците, но в този роман има много повече от съспенс. От една страна „Преди катастрофата“ е сложно и водещо до пристрастяване трилър откровение. От друга страна е изследване на човешката природа, на мрачната страна на популярността, същината на изкуството, силата на надеждата и опасността от медия, излязла от контрол. Комбинацията от двете е непоклатим трилър шедьовър, който изобличава високата цена на новините като развлечение и непредсказуемата природа на съдбата.“

Книгата излиза у нас благодарение на „Софтпрес”.

 

Заглавна снимка: geek.com

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)