Неделя, 26 Януари 2020
„50 нюанса с Иво“ с премиера в София

„50 нюанса с Иво“ с премиера в София

Журналистът Иво Тодоров представя новата си книга на 6 юли

 

Лондон е любимият град на журналиста Иво Тодоров, известен като радио- и телевизионен водещ. Случайност или не, новата му книга излиза само дни след референдума във Великобритания, така че Brexit не е пречка на корицата да видим типични британски мотиви - двуетажен автобус със снимка на писателя минава по Уестминстър бридж, а на заден план е Биг Бен.

Книгата е озаглавена „50 нюанса с Иво“ – закачка с нашумялата книга, по която беше направен и филма „50 нюанса сиво“, възприет по противоречив начин от зрителите в киносалоните.

Иво Тодоров описва различни местни и знакови фигури – гарваните от Тауър Хил, катериците от Сейнт Джеймсис Парк, статуята на бог Ерос на Пикадили Съркъс...

Според автора, нюансите на нашите чувства мога да бъдат 5,50 или 5 000 000. „Когато разумът и сърцето се срещнат, разбираме смисъла на човешкото съществуване“, казва той. И се надява да премиерата да го поздрави самата Дакота Джонсън, която се превъплъщава в главната женска роля от филма.

Премиерата ще се състои от 19 часа на 6 юли в Литературен клуб „Перото“ в НДК, но освен поезия, ще чуем и много музика: партито ще подгрява KNAS, a след това пред гостите ще излязат Преслава Пейчева и Ясен Велчев от група “Те”. Ще бъде прожектиран и клипът към стихотворението “двама: True Love”, който е реализиран в Брюксел, Брюж и Париж, както и трейлърът на късометражния филм, който Иво Тодоров снима в момента по свой разказ - “The Man Who Feared Fatherhood”.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Цигуларката Зорница Иларионова ще изнесе рецитал в НМУ „Любомир Пипков“ в София

  В първия „Концерт за надежда“ за новата 2020-а година в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София ще гостува цигуларката Зорница Иларионова. Тя ще изнесе рецитал с пианистката Мартина Табакова на 26 януари от 17 часа в НМУ „Л. Пипков“ (ул. „Оборище“ 17)

  В програмата са включени Соната за цигулка и пиано № 4, ла-минор, оп. 23 – Бетовен, Соната за цигулка и пиано № 3, ре-минор, оп. 108 – Брамс, Соната за цигулка и пиано, сол-минор – Дебюси,  „Полетът на сокола” – Алексей Шор, и Цигански напеви – П. Сарасате.

  „Концерт за надежда“ е нов музикален формат с благотворителна кауза, която има за цел да подпомогне музикалното развитие (конкурси, майсторски класове и т.н.) на деца от НМУ „Любомир Пипков“. За събирането на нужните средства се провеждат разнообразни „Концерт(и) за надежда“ всеки месец през учебната година, като в последствие се обявяват всички дарители и събрани средства.

  Зорница Иларионова е родена на 28.09.1992 г. в град Плевен, където започва обучението си в НУИ „П. Пипков“ – в класа на своята майка, цигулковата педагожка Благородна Танева. Успешният екип се премества в НМУ „Л. Пипков“ – София, което младата цигуларка завършва с отличие. Образованието й продължава в Кралската академия за музика „Кралица София“ в Мадрид, Испания при именития педагог проф. Захар Брон и в Нов български университет в София при проф. Марио Хосен.

  Зорница Иларионова е носител на първи награди от престижни национални и международни конкурси. Концертира с успех на много европейски сцени. Тя е лауреат в конкурса на Фондация „Йордан Камджалов“. Има записи в БНР и участия в преки телевизионни предавания. На 12-ти юни 2014 г., на тържествена церемония в Кралския дворец Ел Пардо в Мадрид, младата цигуларка е удостоена лично от Нейно Величество Кралица София с престижната награда „Най-добър музикант“ в цигулковата катедра на проф. Захар Брон. Лауреат е на престижната награда Кристална лира за „Млад изпълнител на 2015 година“, която получава заедно с пианиста Асен Танчев.

 • Хорът на цивилизациите от Антакия с концерт във Военения клуб в София

  Хорът на цивилизациите от Антакия ще изнесе концерт в историческия Централен военен клуб в София, съобщиха от турското посолство

 • Премиера на Маргарита Петкова и хитовата й книга „Тъй рече Виктор“

  На знаменателната дата 7 ноември, от 18 ч., в клуб „Журналист“ в СБЖ, на бул. Граф Игнатиев № 4, 1 ет. най-обичаната българска поетеса ще чете стихове от новата си книга и ще дава автографи върху нея