Понеделник, 27 Януари 2020
Роман от Роуз Тримейн за първи път на български

Роман от Роуз Тримейн за първи път на български

„Пътят към дома“ излиза у нас на 5 юли

 

За първи път на български излиза книга от английската писателка Роуз Тримейн. „Пътят към дома” е в превод на Надежда Розова и ще бъде в книжарниците от 5 юли.

Това е роман за търсенето на място под слънцето и за новото начало. Пътуване, което  повежда през историята на един чужденец в чужда страна, за да каже много повече... Що за граници прекосява главният герой Лев и стига ли до своя дом? Има ли истини за самите нас, които можем да научим през погледа на другия, на чужденеца?

Романът е публикуван в Албания, Бразилия, Виетнам, Германия,  Израел, Италия, Китай, Южна Корея, Холандия, Хърватска, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Словения, Турция и Франция.

Роуз Тримейн е родена в Лондон. Автор е на 13 романа, 5 сборника с разкази и 1 детска  книжка. Нейните романи и разкази са издадени в 27 страни и са печелили множество  награди и номинации.

Романът ѝ „Реставрация” е филмиран през 1995 г., а през 2009 г. е поставен и на сцена. Филмирани са още „Цветът” и „Музика и тишина”, а бестселърът „Пътят към дома” е адаптиран за телевизионен филм.

През 2007 г. Тримейн е удостоена с титлата Командор на Британската империя, а от 2013 г. е ректор на Университета на Източна Англия.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)