Петък, 24 Януари 2020
Аферата „Зелда“ от Филипа Грегъри

Аферата „Зелда“ от Филипа Грегъри

Писателката е наричана „кралицата на историческия роман“

 

Филипа Грегъри е изключително популярна в България със своите исторически романи, а с „Аферата Зелда” доказва, че се справя по същия блестящ начин със съвременен сюжет, който ни държи в напрежение до последната страница. Грегъри чудесно познава отвътре лабиринтите на книгоиздателския бизнес, рекламната машина, включваща безброй интервюта и телевизионни появи, както и безкрайните литературни турнета из различни градове. Сред целия този блясък обаче остава най-важният въпрос – трябва ли писателят да компрометира своята творческа същност, сключвайки сделка с дявола, за да се качи на скоростното влакче на масовата литература за бърза употреба?

Филипа определено е един от добрите съвременни автори. И именно нейните романи са в основата на един от най-интригуващите и интересни сериали „Бялата кралица“. Но в „Аферата Зелда“ виждаме писателката в съвсем различно амплоа. В романа няма да откриете добре познатите дворцови интриги, нито крале и кралици, а ще се потопите в напълно съвременна и завладяваща история. С което доказва, че освен с историческите, може да се справи така добре и със съвременните сюжети.

В „Аферата Зелда“ ще бъдете въвлечени в един свят на измами, предателства, забранени чувства. Авторката е изградила прекрасна и поучителна история, която на моменти ще ви шокира, ще ви затрогва и ще ви накара да се замислите за истинските и стойностни неща в живота. Защото луксът и парите не са най-важното в живота, а понякога точно те могат да са пътят към ада.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)