Сряда, 10 Август 2022
Другият живот на музиканта Пламен Сивов

Другият живот на музиканта Пламен Сивов

Дългоочакваната първа стихосбирка вече е факт

 

В понеделник, 6 юни, от 19,00 часа в Зала 4 на НДК музиканта и поета Пламен Сивов ще представи първата си стихосбирка, озаглавена "Държавата на другия живот". Тя съдържа 70 избрани стихотворения на Пламен Сивов, писани в периода 1992-2016 г. Книгата е оформена в 4 раздела – “По стръмните пътеки на душата”, “Жената, която се връща”, “Една октава тишина” и “Фонтан в дъжда”. 45 от стихотворенията са и песни, включени в соловите албуми на Пламен Сивов и в албумите на популярната музикална формация "Точка БГ" - акустичен проект за нови градски песни. 

Редактор на книгата е Илиана Александрова. "Държавата на другия живот"е илюстрирана с фотографии на Пламен Сивов, Павла Сивова и Илиана Александрова.


Пламен Сивов е роден през 1970 г. в Сливен.През 1989 г. завършва Юридическия факултет на Софийския университет. Автор е на множество статии за състоянието на Българската православна църква, преводач, редактор на книги и периодика. Като сценарист работи по няколко филма, автор е и на десетки песни.


"Стихове с глас, аромат и душа – това усещане оставят текстовете в тази книга у добронамерения читател. Внимателни към вътрешното човешко движение, чужди на шумолящия словесен целофан и честни като поетични послания. Радвам се, че ги срещнах. Радвам се, че и други ще ги срещнат по пътя си. Защото те говорят на човешки език и търсят пролуки в материалното." - казва поетесата Виолета Христова за книгата.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)