Понеделник, 10 Август 2020
Дан Браун адаптира "Шифърът на Леонардо" за деца

Дан Браун адаптира "Шифърът на Леонардо" за деца

Книгата ще излезе първо във Великобритания на 8 септември

 

Дан Браун ще публикува специално издание на „Шифърът на Леонардо”, адаптирано за млади читатели, съобщава washingtonpost.com. Книгата ще излезе на 8 септември във Великобритания и на 13 септември в САЩ. От 2003-а, когато излезе бестселърът на пазара, до момента романът е продаден в тираж от 82 милиона копия. Реакциите в „Туитър” след съобщаването на новината са възторжени.

В изявление, разпространено от Penguin Random House, Браун казва: „Надявам се, че адаптираната версия на „Шифърът на Леонардо” ще заинтригува младежите и ще предизвика тръпка у тях, каквато аз чувствам, когато разкривам тайнствени загадки и мистерии в света, в който живеем.”

Оригиналният роман на английски е 454 страници. Не е ясно защо се налага съкращаване на съдържанието, при положение че младите читатели погълнаха хиляди страници с поредицата „Хари Потър”, добавят от washingtonpost.com. Издателството пък се  аргументира, че по-големите тийнейджъри вече са прочели романа в оригинал. Адаптираната версия била за по-малките любители на книгите.

През 2004 г. Doubleday публикува илюстровано издание на „Шифърът на Леонардо”, през 2006 г. Anchor пусна илюстрован сценарий, по който беше направен едноименният филм.

„Шифърът на Леонардо” (“The Da Vinci Code”) е вторият от поредицата от 4 романа с главен герой Робърт Лангдън. Останалите са „Шестото клеймо” (2000), „Изгубеният символ” (2009) и „Ад” (2013). Те са преведени на повече от 50 езика и са продадени в над 200 млн. тираж.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)