Неделя, 23 Януари 2022
Ориана Фалачи с нова книга за исляма на нашия книжен пазар

Ориана Фалачи с нова книга за исляма на нашия книжен пазар

37 от най-знаковите материали на журналистката 

 

Тя е взимала интервюта с терористи, тирани, пълководци и императори. Говорила е с войници на бойното поле и е летяла със самолет-цистерна над Кувейт по време на Войната в залива. Разболява се тежко, след като вдишва пушеците на запалените от Саддам петролни кладенци. Тя е скандална, непримирима, често крайна и винаги провокативна. Тя е Ориана Фалачи – един от най-известните журналисти на 20-и век. Нейните репортажи, интервюта и мнения за на исляма и Близкия изток продължават да са актуални и днес.

Предсказанията ѝ за бъдещето на Близкия изток и Европа звучат плашещо и някои вярват, че те започват да се сбъдват. Дори и да не сте съгласни с нея обаче можете да научите много от нейните статии, които са ценен исторически извор за духа на 20-и и началото на 21-и век. В тях Фалачи обрисува тази епоха на насилие, петрол, тероризъм, революции и идеологии, които пораждат омраза, а тя, от своя страна, поражда още омраза.

В книгата „Корените на омразата. Моята истина за исляма” италианският издател на Фалачи е събрал 37 от най-знаковите ѝ материали - интервюта, есета, репортажи и статии. Известната в световен мащаб италианска журналистка провокира размисли по теми с широк обществен резонанс и днес. В „Корените на омразата. Моята истина за исляма,”читателите ще открият изкусно написани текстове от жена с фина чувствителност към очевидните несправедливости, но и със здрава захапка що се отнася до преследването на истината за времето на омраза, насилие и нестихващи войни.

Текстовете в книгата са писани в годините между 1960 и 2005 и в тях проследяваме не само измененията в геополитическия контекст, но и радикализирането на мнението на самата Фалачи. Как Ориана Фалачи стига до позицията, че Европа е във война и ни предстои ислямско нашествие, ще можете да откриете в новата книга, която вече е на пазара. Преводът е на Иво Йонков, а редакцията - на Евгения Гигова. С техните имена изданието гарантира автентичност и не дава възможност за спекулации и изопачаване на оригиналния текст.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)