Сряда, 22 Януари 2020
Днес стартира дарителска кампания за книги

Днес стартира дарителска кампания за книги

Можете да дарите книги за училища и читалища

 

В Деня на славянската писменост и култура, 24 май, стартира голяма дарителска кампания за събиране на нови и запазени книги за нуждаещи се читалищни и училищни библиотеки в страната. Акцията ще продължи през целия ден на 24 май, от 10:30 до 18:00 часа, в инфоточка читАлнЯта в Градската градина на София, а организатори са Сдружение за градски читални, с подкрепата на VIVACОМ и ОП “Туризъм”, Столична община, с медийното партньорство на сайта “Аз чета”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
На 24 май 2016 г. искаме да продължим традицията, поставена миналата година, и да съберем нови любими книги на читателите. Този път ще ги дарим на нуждаещи се читалищни и училищни библиотеки из страната. Вярваме, че литературата е силна и има влияние върху нас тогава, когато се чете и споделя, затова се надяваме именно да провокираме хората да отбележат Деня на славянската писменост и култура с нас”, коментира за аг. Фокус Александър Шпатов, председател на Сдружение за градски читални.

Всички, желаещи да се включат в кампанията, могат да донесат:
- свои любими нови или запазени книги (издадени след 2000 г. в добро физическо състояние);
- книги в различни жанрове и на разнообразна тематика;
- книги за различни възрасти;
- книги, които самите вие бихте искали да четете в библиотеките.
Срещу дарението всеки ще получи символичен подарък, както и възможност да се регистрира като читател в книжната инфоточка на София.
Всички, които нямат възможност да се включат в дарителската акция на самия 24 май, ще могат да го направят и следващите дни в читАлнЯта.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)