Понеделник, 17 Май 2021
„Моята борба“ стана бестселър в Германия

„Моята борба“ стана бестселър в Германия

Президадената книга на Хитлер е продадена в 85 000 екземпляра за миналата година

 

Новото издание на книгата „Моята борба“ с критични коментари, изготвени от Института за съвременна история в Мюнхен, стана бестселър в Германия за 2016 г., пише „Тагесшпигел“. Изданието бе пуснато в продажба през януари и според директора на Института за съвременна история Андреас Виршинг, за година са били продадени 85 000 копия от нея, вместо първоначално планираните 4000. Затова в края на януари т.г. ще бъде пуснато шесто издание. Виршинг добавя, че се подготвя и  превод на френски: „Това няма да бъде превод дума по дума, а ще бъде преработено и съкратено издание“.

Очаква се превод на книгата и на други езици

 

Ученият отбелязва, че са получени 70 заявки за превод, но това „надвишава капацитета на Института“. „Единственото, което бихме направили още, е превод на английски, тъй като така книгата ще достигне до по-голяма аудитория“.

„Моята борба“ („Mein Kampf“) е написана през 1924 г., докато Хитлер е в затвора. Счита се за идеологическа основа на националсоциализма, като по времето на Фюрера е публикувана в милионни тиражи. До 1945 г. „Mein Kampf“ е преведена на 18 езика и са продадени повече от 12 милиона копия. 

 

Челна снимка: Великолепното превъплъщение на Чарли Чаплин във "Великият диктатор"

AFISH.BG