Неделя, 05 Юли 2020
Какво би могло, но никога няма да бъде

Какво би могло, но никога няма да бъде

Книгата на Христо Раянов "Ами ако?..." с илюстрации от Христо Комарницки

 

Къде щеше да е България днес, ако Аспарух не се беше заселил в Онгъла, а бе продължил на запад? Ами ако нямаше комунизъм? Ами ако Меси и Роналдо бяха българи? Ами ако България на три морета се беше запазила?...
„Ами ако?...“ е въпросът, който поне веднъж всички българи си задаваме. История, култура, велики личности – всички попадат в плен на въображението ни, щом се размечтаем на тема „Какво щеше да стане, ако...“.

В предговора към книгата Стефан Цанев обобщава посланието на младия си колега по перо така:  „Tази игра на въображението е по-поучителна от самата история, тя ще ни научи да гледаме с ирония на миналото и на настоящето, би ни научила и да предвиждаме бъдещето.

Историите на Раянов са илюстрирани от бележития карикатурист Христо Комарницки, който безпогрешно улавя както комичното, така и ироничното в „ами ако“-вселената на Раянов.

Книгата ще бъде представена в навечерието на празника на славянската писменост и култура,  на 20 май, петък, в книжарница Хеликон - България (бул. "Цар Освободител" 4, София) от 18:30 ч.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)