Четвъртък, 24 Септември 2020
Музиката на Красимир Гюлмезов озвучава буктрейлъра на романа „Където някога вървяхме” (ВИДЕО)

Музиката на Красимир Гюлмезов озвучава буктрейлъра на романа „Където някога вървяхме” (ВИДЕО)

 Книгата се определя от критиците като задължителна за четене

 

С буктрейлър бе представено българското издание на един от най-значимите романи на XXI век – „Където някога вървяхме” от Шел Вестьо (издание на „Персей”). Книгата се превръща в истинска сензация – възхвалявана от критиците, които я определят като задължителна за четене, любима на читателите, които я превръщат в бестселър, превърната във филм, преведена на много езици…

Буктрейлърът е с музиката на Красимир Гюлмезов, един от най-големите български композитори днес, автор на много хитове на дует „Шик”, Лили Иванова, Нели Рангелова, Мариана Попова и Орлин Горанов, Веселин Маринов... Музиката много добре озвучава „Където някога вървяхме” - сага за раждането на модерния човек с неговите романтични стремежи, желание да получи любов, да се бори за каузи и да се приспособява, за да оцелее. В романа има нещо от "Великият Гетсби" на Фицджералд и ерата на джаза, нещо от великите руски реалисти Толстой и Достоевски, но пренесено век по-късно. Това е книга,  каквато се създава веднъж на десетилетия.

Показва се „1Kudeto nyakoga korica malka.jpg“

За да звучи романът така красиво, епично и въздействащо, принос има преводачката Росица Цветанова, спомогнала тези 600 страници да бъдат така завладяващи и на български. Тази книга, от която струи облагородяващата сила на литературата, бе едно от събитията на Алея на книгата.

 

На снимката - преводачката Росица Цветанова с българското издание на романа

AFISH.BG


Видео

Свързани статии (по етикет)