Неделя, 17 Ноември 2019
Лесно ли е „Да целунеш ангел“

Лесно ли е „Да целунеш ангел“

Сюзън Елизабет Филипс с пореден бестселър у нас

 

„Той винаги се бе отличавал с проницателност в отношенията си с жените и, колкото и изкусително да изглеждаше дребното й тяло, би предпочел друг тип жена, жена, която да притежава и нещо повече от чифт красиви крака. Нравеше му се партньорките в леглото да са интелигентни, амбициозни, независими, да са в състояние да дадат поне толкова, колкото ще получат. Можеше да уважава жена, която да го изругае и изхвърли, но не бе свикнал на сърдитки и чумереници. А тази пухкава топчица вече го караше да скърца със зъби.

Поне нямаше да е проблем да я строи в две редици. Погледът му се зарея над нея и устните му се извиха в язвителна усмивка. „Животът си има начин да се справя с разглезените, богати момиченца. И, мила моя, той определено ще се справи с теб.“

Дейзи Девро, разглезената богаташка дъщеря на известен дипломат, има пред себе си точно две възможности: или да отиде в затвора, или да се съгласи на уреден от баща ѝ брак.

Aтрактивният, но лишен от чувство за хумор Алекс Марков няма никакво намерение да се съобразява с новоизпечената си съпруга, свикнала на разточителен и ексцентричен начин на живот. Той я изважда от обичайното ѝ обкръжение и я замъква в очуканата си каравана на пътуващия цирк, на който е управител.

Алекс е сигурен, че тя няма да издържи дълго, особено при страха ѝ от животни, дори от безобидни кученца и котенца. А какво остава, ако трябва да се грижи за слонове и тигри...

Но онова, което Алекс не подозира, е, че в лицето на уж лекомислената Дейзи е намерил достоен противник – тя е точно толкова твърдоглава и горда, колкото и той…

За това става дума в романа на Сюзън Елизабет Филипс „Да целунеш ангел“. Писателката е единствената четирикратна носителка на престижнaтa награда "Любима книга на годината", присъждана от Асоциацията на писателите на любовни романи на Америка.

Сюзън Елизабет Филипс е родена на 11 декември 1948 г. в Синсинати, Охайо, САЩ, в семейството на Джон Алер Титус, ръководител, и Луиза Кайт, учителка.

Учи в Университета на Охайо и завършва с бакалавърска степен по театрални изкуства. След дипломирането си работи като преподавател по драма, реч, и английски език в местната гимназия. Среща съпруга си на „среща с непознат“ и на 26 юни 1971 г. се омъжва за Уилям C. Филипс, инженер. Имат двама сина – Тай и Закари. След раждането на първия им син остава в къщи да гледа децата.

След злополука със съпруга ѝ семейството се мести от Охайо в Ню Джърси. Там се сприятелява с Клер Кейл Лефковиц, с която са запалени читателки, и не след дълго двете решават да напишат заедно книга. След година и няколко месеца тя е завършена и първия ѝ исторически любовен роман „The Copeland Bride“ излиза през 1983 г. под съвместния им псевдоним Джъстин Коул.

Пишейки първата си книга Сюзън установява, че това и харесва. Съвсем скоро семейството на Клер се премества и тя трябва да започне да пише сама. Първият ѝ самостоятелен исторически любовен роман „Кой би повярвал“ е издаден през 1984 г., става бестселър, и дава старт и известност на писателската ѝ кариера.

След издаването на съвременния любовен роман „Glitter Baby“ от поредицата „Америсанска лейди“, който става международен бестселър, семейството се премества в района на Чикаго. Там написва първите си големи любовни романи „Fancy Pants“, „Hot Shot“ и „Силата на любовта“, като всеки един от тях ѝ отнема около 2 години.

През 1994 г. е издаден първият любовен роман „Избрах теб!“ от популярната ѝ поредица „Чикаго старс“. Той е изключително успешен и за него тя е отличена с престижната награда „РИТА“ на Асоциацията на писателите на любовни романи на Америка. През 1996 г. е удостоена с награда за цялостно творчество от списание „Romantic Times“ за нейните съвременни любовни романи.

 

Снимки: ИК „Ибис“

AFISH.BG