Понеделник, 28 Септември 2020
Оливър Стоун призова да изключваме телефоните в киното (ВИДЕО)

Оливър Стоун призова да изключваме телефоните в киното (ВИДЕО)

Призивът бе направен по повод премиерата на новия му филм „Сноудън“

 

Бесен е Оливър Стоун, при това – с основание. Гневът му е предизвикан от вниманието, което обществеността обръща в днешно време основно на смарттелефоните си. Според него този факт е показателен, че не вървим към добро. Носителят на оскар посъветва всички зрители да изключват телефоните си, докато гледат филм.

По повод премиерата на новия му филм "Сноудън", режисьорът заяви, че човек трябва да се опита да вникне в съдържанието, да си направи изводи и да се потопи изцяло в атмосферата на това, което се случва на екрана. Той направи радикално изявление, според което един човек не трябва да се държи като идиот по време на прожекция, да споделя видеоклипчета с котета или да си чати с други хора.

Премиерата на "Сноудън" предстои на 16 септември. Джоузеф Гордън-Левит влиза в кожата на бившия служител на американската национална служба за сигурност (NSA) Едуард Сноудън, който разкри мащабната програма за следене на населението на американското правителство.

В лентата ще видим още Скот Истууд, Николас Кейдж и Шайлин Уудли, а сценарият е написан от Стоун заедно с Киран Фицджералд по книгите "Времето на октопода" с автор адвоката Анатолий Кучерена и "Файловете на Сноудън: историята на най-търсения човек в света" от журналиста и кореспондента на The Guardian Люк Хардинг.

В момента Едуард Сноудън се укрива в Русия, след като разгласи публично секретни документи за дейността на американските специални служби, от които се разбира, че САЩ са провеждали незаконно огромна акция по подслушване както на обикновени американски граждани, така и на лидери на големи държави.

В САЩ бившият сътрудник на Агенцията за национална сигурност е обвинен в шпионаж. Заплашва го затвор и присъда от 30 години, ако някъде бъде заловен.

 

AFISH.BG


Видео

Свързани статии (по етикет)