Понеделник, 28 Септември 2020
"Мери Попинз се завръща" с Мерил Стрийп

"Мери Попинз се завръща" с Мерил Стрийп

С новата екранизация на книгата се заема режисьорът Роб Маршал

 

Трикратната носителка на „Оскар“ Мерил Стрийп става част от актьорския състав в новата екранизация на „Мери Попинз“. Филмът е продукция на „Дисни“, а екипът е същият, създал мюзикъла „Вдън горите“. За ролята си в него Мерил Стрийп получи рекордната си 19-та номинация за наградата на Американската филмова академия. Режисурата е поверена на Роб Маршал, а холивудската икона ще си партнира за трети път с Емили Блънт. Двете се сработиха впечатляващо в „Дяволът носи Прада“.

Eмили Блънт и Мерил Стрийп. Снимка - usmagazine.com

В новата екранизация Мерил Стрийп ще играе сестрата на Попинз - Топси. Ролята е второстепенна и не съществувала във филма от 1964 г.

В книгата „Мери Попинз“ се разказва за Мери Попинз, която се появява неочаквано като гувернантка в дома на семейство Банкс. Тя е тайнствена и загадъчна личност и с нейна помощ децата преживяват фантастични приключения.

„Мери Попинз се завръща“ разказва как в семейство Банкс се ражда още едно момиченце и фамилията отново има нужда от помощта на вълшебната гувернантка Мери. А тя наистина знае как се създават приключения.

Кадър от филма "Мери Попинз", 1964 г. Снимка - loopjamaica.com

Филмът „Мери Попинз“ е британско-американска музикална приказка, излязъл по екраните през 1964 година, режисиран от Робърт Стивънсън с участието на Джули Андрюс и Дик Ван Дайк в главните роли. Лентата е е сред основните заглавия на 37-ата церемония по връчване на наградите „Оскар“, където е номиниран за отличието в цели 13 категории, печелейки 5 статуетки.

 

Заглавна снимка: thedailybeast.com

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)