Събота, 26 Септември 2020
Дакота Фанинг като Естър Грийнууд в „Стъкленият похлупак“

Дакота Фанинг като Естър Грийнууд в „Стъкленият похлупак“

Кирстен Дънст дебютира като режисьор в екранизацията на известния роман

 

Кирстен Дънст ще направи своя дебют като режисьор. Предстои ѝ да се справи с голямо предизвикателство, тъй като става дума за „Стъкленият похлупак“ от Силвия Плат.

В главната роля ще видим звездната Дакота Фанинг. Тя ще изиграе Естър Грийнууд. Естър печели щедра стипендия, за да учи в престижен университет, и пристига в Ню Йорк, за да започне стаж като редактор в популярно списание – удивителна възможност, която е заслужила с труда и таланта си. Тя трябва да е обект на завист на милиони момичета от цяла Америка, обградена от писатели и поети, гост на партита, фотосесии и модни ревюта. Трябва да изживява най-славните мигове в живота си… Вместо това идилията се превръща в кошмар. Естър бавно пропада в мрака на депресията. В онези времена това опасно състояние се приема за слаба воля и се лекува с електрошок, а никой не приема насериозно една млада жена. Амбицията ѝ, мечтите ѝ я притискат все повече – като стъклен похлупак, а опитът й да намери себе си сред хаоса от очаквания – и чужди, и собствени – се превръща в отчаян зов за помощ.

Романът, който стои в основата на сценария, е написан от Силвия Плат малко преди да се самоубие, когато е едва 30-годишна.

Освен режисьор, Дънст е и сценарист, заедно с Нели Ким. Дакота Фанинг пък е и ко-продуцент. Снимките започват в началото на 2017 г.  

Това няма да е първата адаптация на „Стъкленият похлупак“ за големия екран. През 1979 г. книгата е адаптирана за киното с участието на с Мерилин Хасет в главната роля. През 2003 г. Гуинет Полтроу се превъплъти в образа на Плат във филм, разказващ историята за написването на романа.

 

Снимка: 7-themes.com

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)