Понеделник, 30 Ноември 2020
Списание „Forbes”: Дмитрий Нагиев е най-скъпо платеният руски актьор

Списание „Forbes”: Дмитрий Нагиев е най-скъпо платеният руски актьор

Звездата от сериалите „Кухня” и „Мутра по заместване” е спечелил 3,2 млн. долара през миналата година

 

Актьорът Дмитрий Нагиев, който спечели и симпатиите на публиката у нас с тв сериалите „Кухня”, „Мутра по заместване” и “Двама баща и двама сина”, е най-скъпо платеният руски актьор, обяви сп. „Forbes”. Само миналата година тв любимецът е спечелил 3,2 млн. долара. Най-много приходи за Нагиев през 2015-а са донесли поредицата „Мутра по заместване” и водените от него тв шоупрограми „Голос” („Глас”) и „Голос. Дети” („Глас. Деца”). Освен това Нагиев се снима и в реклами, стана и лице на ресторантите „Евразия” в Санкт Петербург и изпълнява една от главните роли в игралния филм „Най-добрият ден”.

Дмитрий Нагиев в кадър от тв сериала "Кухня"

На второ място в класацията на „Forbes” е режсьорът Фьодор Бондарчук (синът на легендарния Сергей Бондарчук) с приходи от 1,3 мил. долара. На трето е актьорът Олег Табаков, натрупал 1,1 млн. долара. Любопитно е, че „императорът на руското кино” Никита Михалков е едва на девета позиция със своите спечелени 350 000 долара.

Любопитно за Дмитрий Нагиев:

Ресторант “Клод Моне” от руския тв сериал “Кухня”, излъчван от БиТиВи Комеди, е на... Дмитрий Нагиев, но популярният актьор не играе себе си. „Сценарен ход”, твърди той. Затова предпочел героят му да е просто “Дмитрий Владимирович”.

Дмитрий Нагиев в кадър от "Двама бащи и двама синове"

И косата му в другия сериал с негово участие – “Двама баща и двама синове” (също в ефира на БиТиВи Комеди), не е истинска. В живота Нагиев отдавна е с бръсната глава, а когато се снима като героя Павел Гуров, нахлупва щръкнала перука.

Белегът на лицето му в тв поредицата „Мутра по заместване” също е фалшив – отнема на гримьорите по няколко часа работа преди всеки снимачен ден. Ала милионите на Дмитрий Нагиев, както се оказа, са съвсем истински.

Той е роден през 1967 г. в Санкт Петербург. Заради фамилията му мнозина мислят, че има азербайджански произход, но не е вярно. Всичко е плод на случайността, написа неотдавна актьорът в профила си в инстаграм. Предците му по бащина линия са от Иран. След Първата световна война бягат оттам в Ашхабад. Умират от глад, жив остава само дядото на Дмитрий, който тогава бил 9-годишен. Приели момчето в приют и му дали фамилията на азербайджанците, които го завели там – Нагиеви.

“Фамилията означава „спасител на света”. В приюта дядо попил руската култура, винаги се е наричал Николай, а аз едва като пораснах, разбрах, че истинското му име е Гулам. Решил съм на всяка цена да отида в Иран и да открия свои роднини”, разказва актьорът. Иначе по майчина линия той носи латвийска и германска кръв. Колкото до таланта, вероятно го има от своя баща - Владимир Нагиев, който много искал да стане актьор, но не го приели в института и се ориентирал към технически науки. А майката на Дмитрий е професор лингвист.

На заглавната снимка – Дмитрий Нагиев в кадър от тв сериала „Мутра по заместване”

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)