Сряда, 30 Септември 2020
Пуснаха първа официална снимка от новия „Шерлок”

Пуснаха първа официална снимка от новия „Шерлок”

Куче партнира на Бенедикт Къмбърбач в четвъртия сезон на тв сериала

 

Бенедикт Къмбърбач в компанията на куче – така изглежда първата официално публикувана снимка от новия сезон на нашумелия тв сериал „Шерлок”, съобщи ВВС. Британският актьор, който от няколко години е на върха на популярността, отново е в ролята на детектив №1 на Острова. А според коментар на Radio Times разпространеният кадър вероятно подсказва интригата, която зрителите могат да очакват. Още повече, че в оригиналните истории на Артър Конан Дойл има „доста ясна сюжетна линия, свързана с куче търсач”.

„Такова едно, забавно – нечистокръвно, но с невероятен нюх” – така е описан четиринокият Тоби в романа „Знакът на четиримата”. В него Холмс с помощта на специално обученото куче издирва похитителите на индийско съкровище. Проблемът е, че породата на домашния любимец от снимката не съответства да описаното от Конан Дойл, и затова засега си остава неизвестно дали интригата от „Знакът на четиримата” наистина е спечелила интереса на сценаристите, пише още британската медия. Не е изключено авторите на сериала да са решили да включат Тоби в съвсем различна история.

Тази седмица екипът снима в столицата на Уелс – Кардиф. С приближаването на премиерата на четвъртия сезон се разкриват някои подробности. Преди няколко дни например авторите на сериала потвърдиха, че в новия сезон ще се появи актьорът Тоби Джоунс, който озвучава елфа Доби в „Хари Потър”. Тук на Джоунс е поверена ролята на злодея във втора серия.

Както и в предишните три сезона, епизодите са общо три, всеки от които по 90 минути. Премиерата се очаква през януари 2017 г. Сценаристите пазят в строга тайна сюжетната линия. Единственото, което казват пред медиите, е, че се очаква „внезапен обрат” и че той ще е „последното, което биха предположили зриелите”. Освен това четвъртият сезон ще бъде „мрачен, страскащ и загадъчен”.

На заглавната снимка – Къмбърбач и кучето. Снимка HARTSWOOD FILMS/BBCImage caption

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)