Петък, 23 Октомври 2020
Кино между блоковете в софийските квартали

Кино между блоковете в софийските квартали

От 12 юли до 17 септември, всеки вторник и четвъртък, десет Софийски района ще се превърнат в киносалони под открито небе

 

 

За втора година столичните квартали събират приятели и съседски, които да гледат български кино прожекции между блоковете.

От 12 юли до 17 септември всеки вторник и четвъртък десет Софийски района ще се превърнат в киносалони под открито небе. Пет анимационни, двадесет игрални и пет документални филма са част от програмата на Блок Кино 2016. Всяка локация ще стане домакин на един пълнометражен и на един късометражен филм. Събитието е безплатно и всички могат да се чувстват поканени.

В програмата на късометражните игрални филми влизат: „Синът“, „I don’t want to grow up“, „Maika mi calling“, „Сутрин“, „Оловно сърце“, „Добри“, „На червено“, „Зевз“, „Как да надебелеем здравословно“, „Коледа“.

Пълнометражните филми, които ще можем да гледаме, са „Урок“, „Защо аз?“, „Източни пиеси“, „Подслон“, „Аве“, „Съдилището“, „Зад кадър“, „С лице надолу“, „Тилт“, „Потъването на Созопол“.

Първият филм стартира на на 12 юли (вторник), в кв. „Княжево“, в двора на 26 СОУ „Йордан Йовков“, където ще бъде показан „Потъването на Созопол“ на режисьора Костадин Бонев.

Организатор на събитието е сдружение АС - лаборатория за културни инициативи. През 2015 г. се проведе първото издание на фестивала и за една година кварталите и филмите се увеличиха двойно.

Институционалните партньори на събитието са район „Младост“, район „Надежда“, Овча Купел и район „Илинден“. Проектът е финансиран от Столична Община по Столична програма Култура за 2016 година. Партньор в дизайна е IKEA.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)