Четвъртък, 24 Септември 2020
Животът на Сергей Полунин в документален филм - ВИДЕО

Животът на Сергей Полунин в документален филм - ВИДЕО

Руснакът е известен като „Джеймс Дийн на балета“

 

Сергей Владимирович Полунин се ражда на 20 ноември 1989 година в Херсон, Украйна. Той става най-младият солист на Британския кралски балет. За един от изключително талантливите балетисти на нашето време вече има документален филм. „Танцьор“ (с оригинално заглавие „Dancer“) е дело на номинирания за „Оскар“ режисьор Стийв Кантор, а правата за разпространиение принадлежат на английската компания „Догууд“. Филмът, заради който Кантор бе номиниран за награда от Американската филмова академия, е късометражната лента „Кръвни връзки“.

Полунин се слави като „Джеймс Дийн на балета“. Изпълнението му в музикалния клип на Hozier – „Take Me To Church“ го превръща в истинска световна звезда. От 8-годишен се занимава с балет, а когато е на девет – става част от Държавното хореографско училище в Киев. В Британския кралски балет попада на 13-годишна възраст и с това си спечелва славата на най-младият танцьор и солист.

Разпространението на „Dancer“ във Великобритания е планирано за началото на следващата година, а след това се очаква да бъде представен и на международни кинофестивали.

 

AFISH.BG


Видео

Свързани статии (по етикет)