Четвъртък, 24 Септември 2020
Никълъс Уиндинг Рефън: Днес за красотата се говори половинчато (ВИДЕО)

Никълъс Уиндинг Рефън: Днес за красотата се говори половинчато (ВИДЕО)

Датският режисьор за „Неонов демон“ пред The Guardian

 

Режисьорът на „Неонов демон“ (“The Neon Demon”) Никълъс Уиндинг Рефън сподели във видео-интервю пред theguardian.com, че заради противоречивите мнения за филма се е почувствал като „Секс Пистълс“ в киното“. 

„Днес за красотата се говори половинчато – тя не е просто физически белег, а душевно качество. Ако погледнем назад в митологията, красотата е една от най-често повтарящите се теми. Да снимаш хорър на темата за красотата е вероятно най-сложната за изпълнение концепция в хорър. Както знаем Лос Анджелис е огромен град – там се развива действието на филма. А в него се намира странното място, наречено Холивуд, в което има всичко – блясък, драми, мелодрами, комедия, хорър, въображение.

Но не бива да забравяме, че Холивуд просто отразява всичко останало. Той не създава непременно нови неща, а дава онова, което всички ние искаме. Що се отнася до противоречивите реакции към филма ми, много съм доволен от тях. Не вярвам в оценки като „добър“, „лош“ – този тип ограничено качествен контрол принадлежи на миналото. Важното е да има реакции, каквито и да са те.“

Никълъс Уиндинг Рефн е датски филмов режисьор, продуцент и сценарист. Известен е най-вече с криминалните си филми, като героите му често са агресивни мъже от престъпния свят. В най-новия си филм „Неоновият демон“ от 2016 година изследва конкуренцията и насилието в света на жените. Премиерата му се състоя тази година на кинофестивала в Кан.

През 1981 година се премества да живее в САЩ и създава криминалната трилогия Pusher (1996, 2004, 2005), Bleeder (1999) и Бронсън (2008). През 2011 излиза най-успешния му филм „Drive: Живот на скорост“ с участието на Райън Гослинг.

Женен е за актрисата Лив Корфиксен, с която имат 2 деца.

 

AFISH.BG


Видео

Свързани статии (по етикет)