Четвъртък, 24 Септември 2020
Петър Антонов с главна роля в нов български филм

Петър Антонов с главна роля в нов български филм

Лентата е с работно заглавие „Йон“

 

Пред Афиш.бг актьорът Петър Антонов сподели, че ще снима главна роля във филма с работно заглавие „Йон“. Режисьор и сценарист е Стилиян Петров, който добре познаваме от театралната сцена. Последното нашумяло негово представление е „Корабът Нощ“ от програмата на Театър „Азарян“. Това е първият филм на Стилиян Петров.

Петър Антонов ще се превъплъти в образа на Александър, главно действащо лице в историята. Сюжетът е заплетен, развива се в наши дни и в него се пресичат съдбите на много хора. За ролята си във филма Петър Антонов каза: „Приех предложението с голяма радост и ентусиазъм. Скоро не бях чел такава добра съвременна история. Тя няма нищо общо с посткомунистичестите теми, заложени в родното кино през последните години“. И уточни, че снимките на продукцията започват в края на тази година.

След дълго отсъствие от страната, Петър Антонов се завърна в България през месец февруари. В момента той представя с национално турне моноспектакъла „Едуард“ (сценарий и режисура на Радослав Гизгинджиев). Представлението се радва на изключителен успех, а следващият град, в който може да бъде гледано, е Варна. На 7 юли от 21 часа актьорът ще го изиграе в новото лятно пространство за театър „Horizont Green Stage“.

 

Димитър Янков, AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)