Четвъртък, 24 Септември 2020
Най-доходоносната актриса на всички времена се казва Скарлет Йохансон

Най-доходоносната актриса на всички времена се казва Скарлет Йохансон

Нейното име в списъка на 10-те изпреварва тези на Гари Олдман, Робин Уилямс и Брус Уилис

 

В Холивуд стереотипът е окончателно разчупен. До неотдавна актрисите бяха ощетявани с главни роли в продукциите, а представителите на силния пол в гилдията осигуряваха най-високите приходи от представените филми по света. Скарлет Йохансон е ярък пример за промените, които настъпват – нейното име вече е сред тези на Самюъл Джаксън, Робърт Дауни-Младши, Том Круз и Джони Деп в класацията за най-доходоносните актьори.

Според Бокс Офис Моджо, Йохансон намира място в „Топ 10“ с общи приходи от филми с нейно участие на стойност 3,3 милиарда долара. Така тя се нарежда пред Гари Олдман, Робин Уилямс и Брус Уилис. Със сигурност влияние са оказали участията й във филмите на „Марвел“, но Йохансон далеч не се задоволява с ролите в печеливши блокбастъри.

След наградата на БАФТА за най-добра актриса в главна роля („Изгубени в превода“) през 2004 година Скарлет Йохансон не спира да се занимава със сериозно кино, снимайки в независими и нискобюджетни продукции като “Don Jon”, “Under The Skin”. Забеляза я самият Уди Алън, който я превърна в една от своите любимки, след участията й в „Мач пойнт“ и „Вики, Кристина, Барселона“.

Филмовата ѝ кариера се допълва от музикална. На 20 май 2008 г. дебютира като вокалистка на своя първи музикален албум, озаглавен „Anywhere I Lay My Head“, който съдържа различни версии на песни на композитора и певец Том Уейтс. След това пък издаде съвместен албум с изпълнителя Pete Yorn, озаглавен „Break Up“.

 

Снимка: 99pcwallpapers.com

AFISH.BG


Видео

Свързани статии (по етикет)