Сряда, 12 Август 2020
Актьорът Антон Йелчин почина при нелеп инцидент

Актьорът Антон Йелчин почина при нелеп инцидент

По ирония на съдбата до края на годината предстои да видим „Стар Трек: Отвъд“ с негово участие

 

Едва 27-годишен, младият актьор Антон Йелчин почина късно снощи в нелеп инцидент в собствения си дом. Намерен е мъртъв пред вратата на гаража си. Вероятна причина за смъртта е движението на автомобила му на свободен ход, в следствие на което тялото му е премазано – то е заварено бездиханно между колата и пощенската кутия, прикрепена към вратата на гаража му.

Антон Викторович Йелчин е роден на 11 март 1989 година в Санкт Петербург. Родителите му са професионални фигуристи и се преместват в Лос Анджелис, когато синът им е едва на шест месеца. От 12-годишен Йелчин започва да се занимава с кино, когато се снима в лентата "Сърца в Атлантида", партирайки си със сър Антъни Хопкинс. За представянето си във филма е номиниран и получава редица награди за най-добро представяне на млад актьор.

През 2006 година актьорът участва в звездния ансамбъл във филма на Ник Касаветес "Алфа Дог", в който се снимат големи имена като Брус Уилис, Оливия Уайлд и Шарън Стоун. Три години по-късно изпълнява ключови роли в два високобюджетни блокбъстъра - "Стар Трек" на режисьора Джей Джей Ейбрамс, където актьорът играе космическия навигатор Павел Чехов, и "Терминатор: Спасение", където Йелчин се превъплъщава в легендарната роля на Кайл Рийз, обезсмъртена от Майкъл Бийн в оригиналния филм на Джеймс Камерън от 1984 година.

До края на 2016 и през 2017 година четири филма с участието на Йелчин ще излязат по световните екрани. По ирония на съдбата най-скорошният от тях ще е "Стар Трек: Отвъд", в който актьорът пресъздава ролята си на Павел Чехов, редом до култови персонажи от поредицата като капитан Джеймс Кърк и Спок.

 

AFISH.BG