Понеделник, 29 Ноември 2021
„Знаеш, че е любов, когато всичко, което искаш, е този човек да бъде щастлив, дори и ако не си част неговото щастие”

„Знаеш, че е любов, когато всичко, което искаш, е този човек да бъде щастлив, дори и ако не си част неговото щастие”

„Хубавата жена” на 50 е по-красива и по-щастлива, защото така си е избрала

Джулия Фиона Робъртс се ражда на 28 октомври 1967 година в градчето Смирна, Джорджия, САЩ. Още от дете е обкръжена от актьори, режисьори и други театрални личности, посещаващи магазинчето „Актьорът и Писателят", което държали родителите й. Затова и тя, и брат й Ерик от малки развиват интерес към киното и театъра, но Ерик успява първи да стигне до големия екран – по това време Джулия била на само 11 години. По-късно той помага на сестра си, която учи журналистика, за включването й с малки роли във филми. Но началото никак не е лесно, тя не бива добре приета от кинокритиката.

Известността й започнала да расте, когато я номинират за „Оскар” за участието й в „Стоманени магнолии" (1989).

А успехът й е затвърден окончателно от прочутия „Хубава жена" (1990), след който Джулия става любимка на зрителите от цял свят. Тази малко наивна, добра и сантиментална история за любов между проститутка и богат бизнесмен (в изпълнение на Ричард Гиър), независимо от своята баналност и "синдрома Пепеляшка" докосва сърцата на много зрители.

С Ричард Гиър

В резултат филмът има огромен успех, касовите сборове надминават всички очаквания и стават наистина рекордни, а Джулия Робъртс - номинирана за „Оскар” като най-добра актриса в главна роля, и от този момент нататък животът й - и обществен и личен - вече е под внимателното наблюдение на пресата.

Дори когато не се снима във филми, Робъртс става център на вниманието на представителите на жълтата преса, които измислят гръмки заглавия и лъжливи статии за личния й живот. Многочислените й връзки със знаменитости от мъжки пол – от Шон Пен до Матю Пери, постоянно са под наблюдението на пресата. Достатъчно е само да се ръкува с някой мъж и слуховете тръгват.

След „Хубава жена" следват още два хита с „новоизпечената” звезда: „Линия на смъртта" и „Да спиш с врага". Следващата й сълзлива лента „Да умреш млад" също й носи успех. „Тема за разговор" и „Всички казват обичам те" на Уди Алън - не привличат много публика, но критиците остават възхитени от свежата и разкрепостена игра на Робъртс.

През 1997 Джулия отново успява да вдигне цената си с успеха на романтичната комедия „Сватбата на най-добрия ми приятел" и отново печели възхищението на критиката, слава, почитатели, а накрая и номинация за „Златен глобус”. След това Джулия Робъртс дели с Мел Гибсън огромния хонорар за трилъра „Теория на конспирацията".

1998 не е от най-добрите й години. Мелодрамата „Втората майка", в която Джулия се снима заедно със Сюзън Сарандън и Ед Харис, е на средно ниво.

С Хю Грант в "Нотинг хил"

Но през 1999 отново големите успехи са налице. „Нотинг Хил", в който Джулия играе суперзвезда, влюбена в обикновен собственик на книжарничка (Хю Грант), и „Булката беглец", където актрисата се събира отново с Ричард Гиър, са безспорни хитове, но най-големият й триумф предстои.

През 2001 година с драмата по реални събития „Ерин Брокович" (2001) Джулия Робъртс най-сетне печели първия си „Оскар” за най-добра актриса. И през новия век любимката на Америка продължава да се наслаждава на успеха с филми като „Мексиканецът", „Любимците на Америка", „Бандата на Оушън", „Усмивката на Мона Лиза", „Отблизо".

В ролята на Ерин Брокович

Личният живот на хубавата жена е пълен с превратности. Първият й годеник Дилън Макдермът така и не я завежда до олтара (говори се, че причината била в топлите чувства, които изпитала Джулия към Ричард Гиър по време на снимките на „Хубава жена"). Сред мъжете, с които е излизала или живяла, ще добавим още Лиъм Нийсън, Бенджамин Брат и Даниъл Дей-Луис.

В "Бандата на Оушън" с Джордж Клуни

Годежът и с партньора й от „Flatliners” Кифър Съдърленд, който заради Джулия зарязал жена си, също не стигнал до сватба. Кифър й изменил с някаква танцьорка, но Джулия разбрала (от вестниците) и решила не просто да се раздели с него, но и да му отмъсти. Когато приготовленията за сватбата били завършени и всички гости поканени, Джулия заявила (4 дни преди церемонията), че не смята да се омъжва. И избягала с приятеля на Съдърленд, Джейсън Патрик, в Ирландия. В опит да избегне емоционалното напрежение от провалената сватба, Джулия се изолирала от обществеността с надежда да възстанови творческата си енергия.

И все пак Джулия се омъжва, макар и на задълго. Когато пресагентът на актрисата съобщил на журналистите, че Джулия се е омъжила за Лайл Лъвет, при това в някакво градче и практически без свидетели, всички помислили, че това е някаква шега. Макар и добър музикант, Лъвет е известен като един от най-некрасивите мъже в Америка и при това се познавал с Джулия само от няколко седмици. Бракът им продължил около две години. Но и след развода двамата си остават добри приятели. За втори път „булката-беглец” минава под венчило с оператора Даниел Моудър на 4 юли 2002 г. Двамата се радват на трите си деца Хенри Даниел Моудър и блинзаците Хейзъл Патриша Моудър и Фин Уолтър Моудър.

Със съпруга си Дани Моудър

Робъртс присъства в класацията „50-те най-красиви личности в света“ на списание „Пийпъл“ дванадесет пъти.

През 2011 г. е обявена за една от 100-те най-сексапилни жени на всички времена в едноименната класация на списание „Менс Хелт“. През 2001 г. изданието „Лейдис Хоум Джърнал“ я поставя на 11-то място сред най-влиятелните жени в САЩ.

Тя е успяля, обичаща, обичана и щастлива. Какво повече, след като си и Джулия Робъртс?

AFISH.BG