Сряда, 30 Септември 2020
„Естествената роля на жената е да бъде основа на семейството”

„Естествената роля на жената е да бъде основа на семейството”

35 години светът скърби за очарователната Грейс Кели, актрисата, която загърби кариерата си заради любовта

Грейс е родена през 1929 година в САЩ. Тя е много търсен модел и невероятна актриса, участвала е във филми на великия Алфред Хичкок. „Тя е като вулкан под снега – така я определя режисьорът Алфред Хичкок – Зад нейната студенина се скрие невъобразим огън от страст”. С любовта на живота си, принца на Монако, се запознава по време на фестивала в Кан.

 

Актрисата има „Оскар за най-добра женска роля” за участието си във филма „Провинциалистката”, най-великото й филмово постижение.

След толкова много успехи идва ред и на любовта. Една любов, която остава в историята като олицетворение на истинската и вечна обич, която остава да живее през годините, която се вижда в снимките и се пази в спомените. Една любов обаче, която слага край на кариерата й, защото принцът не иска тя да участва във филми. Време е за новата й роля – тази на принцеса. Франк Синатра казва за нея: „Тя беше истинска принцеса още от самото си раждане”.

В "Набери М за убийство"

И през 1956 Грейс получава короната на пищна церемония. Булчинската й рокля и досега се определя като най-красивата булчинска рокля на всички времена. И това определено не е случайно. Това прекрасно модно творение блести с изчистен и изключително елегантен дизайн и продължава да е един от най-търсените модели рокли и до днес. Изработена е от брюкселска дантела, като я допълва дълъг воал. Това е една аристократична и красива рокля, носена от една от най-красивите жени на всички времена, която за съжаление напуска този свят много рано.

Сватбата с принц Рение III, 1956

Приказната принцеса става майка на три деца – настоящият принц на Монако Албер и двете княгини Каролина и Стефани. Загърбва кариерата си и се отдава на семейството. Дали е била щастлива, така както й се полага – това е въпрос, който занимава жълтите хроники и до днес. Никой не може да знае къде и дали те стяга кристалната пантофка. Известно на всички в Монако е проклятието, което тегне над фамилията Грималди: "Никога нито един Грималди да не бъде щастлив в любовта!", изречено от една огорчена жена още през 13 век.

Щастливото семейство, преди да го застигне проклятието над династията

След сватбата си с Грейс Кели, принц Рение заявява, че те двамата са развалили проклятието, но за съжаление се оказва, че не е така, защото през 1982 година загива принцесата на Монако. Това е един много жесток удар върху кралското семейство, което загубва очарователната си принцеса, пленила целия свят с добротата си, с актьорския си талант и с изящната си красота. Автомобилна катастрофа е причината за смъртта на принцесата. Тя сама управлява колата, в която е заедно с най-малката си дъщеря Стефани. Стефани се оцелява, но състоянието на Грейс е много тежко и лекарите не успяват да я спасят. Светът губи една велика актриса и благородна принцеса. Принц Рение умира през 2005 г., като до края на живота си не се жени за друга.

За съжаление животът много рядко протича като приказка с щастлив край. Не само кралското семейство, целият свят продължава да скърби за най-красивата принцеса на всички времена Грейс Кели.

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)