Понеделник, 16 Юли 2018
„Ако някога скоростта ме убие, не плачете, защото в този момент аз ще се усмихвам”

„Ако някога скоростта ме убие, не плачете, защото в този момент аз ще се усмихвам”

Бързият и яростен Пол Уокър със сигурност се усмихва днес

Пол е роден на 12 септември 1973 г. в Глендейл, но е отраснал в Лос Анджелис.

От ранна възраст се снима в реклами, а по-късно участва успешно и в няколко телевизионни сериали.

През 1986 г. започва своята кинокариера с филма „Чудовище в килера”. Същата година се присъединява към екипа на сериала „Трепет”, влизайки в ролята на 12-годишния син на Санди – Джеръми Бийти.

През 1998 г. играе ролята на Фил Дидъл във филма „Запознай се със семейство Дидъл”. Същата година участва във филма „Плезънтвил” заедно с Тоби Магуайър и Рийз Уидърспун.

С Вин Дизел в "Бързи и яростни"

През 2001 г. получава ролята, която го прави наистина известен, а именно на Брайън О'Конър в екшън филма „Бързи и яростни“, партнирайки си с Вин Дизел. Успехът му е огромен и той се завръща като Брайън О'Конър във втората част на „Бързи и яростни“, където си партнира с Тайръс. През 2005 г. се появява във филма „Опасно синьо” в компанията на Джаред Кол и Джесика Алба.

Една година по-късно получава роля във филма на Клинт Истууд „Знамената на нашите бащи”. Участва и във филма на Дисни „Осем герои“, където играе ролята на Джери Шепард. Историята разказва за изследователи на Антарктида и техните осем хъскита.

"Осем герои"

Завръща се отново като Брайън О'Конър за 4-тата част на „Бързи и яростни” през 2009. Почитателите му явно не виждат лентата без своя любимец, а и той се справя изключително добре с нея. През 2010 г. участва заедно с Мат Дилън и Хейдън Кристенсън във филма „Takers”. Освен това се включва и в един от филмите на National Geographic Channel. Той прекарва 11 дни заедно с екипажа на един кораб, а целта на пътуването е да се маркират седем бели акули по крайбрежието на Мексико. През 2011 г. се завръща за четвърти път в ролята на Брайън О'Конър в петата част на Бързи и яростни (Бързи и яростни 5: Удар в Рио).

Обявен е за един от най-привлекателните и секси личности от списание „People”.

Пол с братята си Коди и Калеб

Известен със своята благотворителна дейност, Пол през март 2011 г. посещава Чили, за да помогне на пострадалите от голямото земетресение от 27 февруари същата година.

Бързата и яростна смърт го застига на 30 нoември 2013, два месеца и половина, след като е навършил 40 години, в жестока катастрофа.

Малко след смъртта му, на 13 декември 2013 г. е пуснат на екран филмът „Hours“, базиран на урагана Катрина, снимките за който са завършени по-рано през 2013 г. Уокър също е приключил приживе работата по филма „Престъпно предградие”, който е пуснат през април 2014 г. Към момента на смъртта на Уокър са вървели снимките му в „Бързи и яростни 7”, който е бил планиран за пускане през месец юли 2014 г. Филмът е завършен успешно и е пуснат през април 2015 г. Участието на Уокър е възпроизведено с помощта на компютърна графика в някои епизоди и с помощта на братята му Калеб и Коди като дубльори.

Все пак лентите, както и ръкописите, не горят, нали?

AFISH.BG