Вторник, 20 Октомври 2020
Лиса Еделщайн: Харесвам непознатите черти на собствения си характер

Лиса Еделщайн: Харесвам непознатите черти на собствения си характер

Коя е всъщност Доктор Къди

 


Лиса Еделщайн е родена на 21 май 1966 г. в Бостън, Масачузетс. Тя е най- малкото от трите деца в семейството. Родителите ѝ са педиатри, може би затова медицинската тематика не ѝ е чужда. Най-известна е с ролята си на харизматичната Доктор Лиса Къди в телевизионния сериал “Д-р Хаус”, която играе седем сезона. Лиса споделя, че чрез ролята е опознала и харесала собствения си характер. Но все пак, мрази да я бъркат с екранния персонаж.
Всъщност, тя е доста разностранно надарена жена - композира музика, пише и рисува. Вегетарианка е от 16-годишна възраст. Практикува ащанга йога шест дни в седмицата. Отделя от времето си в помощ на приюти за животни, както и на фондациите в помощ на болните от СПИН.
За сп. Грация Лиса казва: "Никога не можеш да осъзнаеш колко известен си всъщност. Ако можеш, тогава вероятно си нарцис. (Смее се.) Но славата ми отнема възможността за личен живот. Когато излизам от вкъщи, винаги трябва да внимавам как изглеждам. Трябва да се страхувам, че ако съм облякла нещо глупаво, скоро ще се видя в интернет. Това рефлектира върху всекидневния живот, върху малките неща. Те стават по-сложни. Не можете да си представите какви неща трябва да правят звездите, когато животът им попадне в светлините на прожекторите."
Една от първите ѝ роли е в мюзикъл, посветен на борбата със СПИН. В момента актрисата живее в Лос Анджелис заедно с котка и три кучета. През 2013-та Лиса Еделщайн за пръв път е в ролята на централен персонаж в пълнометражна кинолента - играе в комедийна драма за писателка-затворница, която се опитва да намери своята любов. През 2014г. актрисата за пръв път се омъжва - за художника Робърт Ръсел.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)