Неделя, 06 Декември 2020
Ридли Скот: Съвременното кино е много лошо!

Ридли Скот: Съвременното кино е много лошо!

Само преди месец Скорсезе нарече седмото изкуство „мъртво“

 

Никой от големите режисьори не приема ситуацията, каквато е. Само преди месец Мартин Скорсезе мрачно декларира, че „Киното е мъртво“, а сега друг ветеран разбуни духовете заради положението на седмото изкуство, което е виждало и по-добри дни.

„Киното в своята същина е много лошо“ – заяви Ридли Скот пред медиите, обявявайки своята загриженост за бъдещето на филмите. Режисьорът успява да реализира продукции не само благодарение на репутацията си, но и чрез умелото лавиране между блокбастърите, създавайки ленти като „Съветникът“ (“The Counselor”). Той категорично заяви, че няма да се „наведе“, за да прави филми за "Марвел" или "DC".

Резултат с изображение за ridley scott the counselor

Брад Пит и Майкъл Фасбиндер в “The Counselor”

„Филмите за супер герои не са моето амплоа – ето защо никога не бих създал такъв. – казва Скот – Бях попитан няколко пъти относно възможността да режисирам подобна продукция, но аз не вярвам в тънката, ефирна същност на ситуацията и историята, свързана със супер героите.“

Вместо това той смята, че нещо като „Блейд рънър“ би могло да бъде идеална сцена за развитие на образите на супер герои с дяволски добър сценарий, противно на характерната липса на такава във типичните филми, които се правят по темата.

 

Източник: cinefish.bg; Заглавна снимка - mxdwn Movies: Режисьорът Ридли Скот

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)