Неделя, 17 Ноември 2019
Приятелят на Мечо Пух става главен герой в нов филм

Приятелят на Мечо Пух става главен герой в нов филм

Режисьорът Марк Форстър ще покаже порасналия Кристофър Робин като бизнесмен-работохолик

 

Режисьорът Марк Форстър, известен с филмите си „Z-та световна война”, Спектър на утехата” и „Проповедникът с картечница”, ще снима за Disney продължение на знаменитата и обичана история за Мечо Пух. Засега названието на лентата е просто „Кистофър Робин”. Този път Кристофър ще е пораснал и затънал в ежедневието работохолик, който е на път да изгуби семейството си.

Режисьорът се е заел с амбициозна задача

Събитията във филма се развиват около появата на стария приятел на Робин - Мечо Пух, който има нужда от помощ. Изборът на порасналото момче е или да намери време за старите приятели и да открие „златната среда” между задълженията и приятелството, или да изгуби всичко.

Уини Пух и малкият Кристофър Робин, вдъхновили написването на знаменитата книга, 1925 г.

Истинският Кристофър Робин Милн е английски писател, известен най-вече като първообраза на едноименния герой от книгата „Мечо Пух“, написана от баща му А. А. Милн. В мемоарите си „Пътеката между дърветата” (1979) синът споделя: „Бяхме приятели, но през 1947 г. пътищата ни трябваше да се разделят. Понякога имах чувството, че баща ми се е качил на моите крехки рамене, за да стигне славата, и ми е отнел собствената личност, оставяйки ми само празното име на негов син”.

27-годишният Кристофър Робин със съпругата си Лесли Селенкур, 21 април 1948 г. 

През 1951 г. Кристофър Робин и съпругата му Лесли напускат Лондон и се преместват в Дартмут. Причината за тази промяна е опитът му да избяга от славата на баща си и от литературния успех на „Кристофър Робин“. Заедно с жена си основават книжарницата „Харбър“, което се оказва успешно начинание. Двамата я управляват в продължение на дълги години, като не приемат никакви хонорари от продажбите на книгите за Мечо Пух.

 

Челна снимка: Любимите герои на децата ще видим в нова светлина

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)