Понеделник, 28 Септември 2020
Олга Куриленко - източният чар в сърцето на Холивуд

Олга Куриленко - източният чар в сърцето на Холивуд

Във вените на тъмнокосата красавица тече руска, украинска и белоруска кръв

 

Красавицата, която завладя Холивуд Олга Куриленко, е родена на 14 ноември преди 37 години в Бердянск, тогава съветска Украйна. Детството на момичето предлага достатъчно трудности, които да закалят характера й, което си е необходимо условие за успех, особено в Холивуд.  Баща й, Константин Куриленко, напуска семейството скоро след нейното раждане, оставяйки на нея и майка и нищо друго, освен сериозни финансови проблеми. Майката не успява да се справя сама и възлага възпитанието на момичето на баба му. А в този дом живеят шестима възрастни и техните деца и парите не стигат дори за прилични дрехи. Но образованието е поставено на пиедестал. Затова Оля от 8-годишна учи английски, свири на пиано и ходи на балет.По това време бъдещият модел и актриса мечтае за професията лекар, за да върви по стъпките на обичаната си баба.

Но през 1992 г. , когато е на 13, Олга и майка и се преместват в Москва и това е моментът на кардинална промяна - в живота и в желанията. Случайно я забелязва моден агент, който й предлага да се пробва като модел. Майка й е скептична, за разлика от Олга, която се записва на курс за модели. Съдбата очевидно я обича, защото на 16 г. тя подписва договор с Madison и се премества в Париж. Въпреки че не знае и думичка френски, две години по-късно вече е на корицата на Glamour, а след още малко прибавя към нея и Vogue, Marie Claire, Madame Figaro и Elle. Характерното й излъчване оценяват и брендове като Lejaby, Bebe clothing, Clarins и Helena Rubinstein.

Последното умение на известния модел е да борави с оръжие

По същото време Олга се запознава и с голямото кино, а то я прегръща с радост. Успехът идва с филма „Париж, обичам те!“, където партнира на Илайджа Ууд. През януари 2008 е избрана за момичето на Бонд в едноименния филм. Именно тази роля й носи мечтаната световна слава. „Аз, разбира се, очаквах това- филмът наистина е култов, но нямах и най-малка представа до каква степен“, признава след това актрисата. По време на снимките прибавя към уменията си още едно - да борави с огнестрелно оръжие. Режисьорите пък оценяват готовността й да се снима разсъблечена, което до голяма степен предопределя успеха на филма сред силната половина от човечеството. Олга става желано лице за участие в трилъри и екшъни - най-високоплатения жанр в киното. Характерното й присъствие блести в „Макс Пейн“, „Мисия ноември“ с Пиърс Броснан, „Хитман“, „Центурион“ и още, и още. Най-новата лента с нейно участие се очаква тази година. В нея Олга партнира на Антонио Бандерас под режисурата на Саймън Уест.

 

Куриленко стана едно от момичетата на Бонд и с това кариерата й тръгва възходящо

Успехът в кариерата обаче не прави личният й живот по-спокоен. През 1999 г. Олга се омъжва за Седрик ван Мол, известен френски фотограф, но бракът й продължава едва три години. Затова пък й донася френско гражданство. През 2006 г. следва втори брак с бизнесмена Деймиън Габриел, който не издържа повече от година.  Актрисата никак не обича да афишира подробности от личния си живот. Дори до последно успяваше да скрие бременността си.  Но днес вече с удоволствие пуска снимки на „най-любимия си мъж на света“ - малкият Александър Макс Хорацио. Момченцето се роди през октомври 2015 г. от връзката й с 30-годишния актьор и журналист Макс Бениц. Двамата все още не са узаконили отношенията си, но какво пък - най-хубавото, което може да произлезе от една връзка, вече им се е случило…

 

Челна снимка: Модел, актриса, секс символ - това е Олга Куриленко

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)