Петък, 27 Ноември 2020
Пакистан бойкотира филмите от Боливуд

Пакистан бойкотира филмите от Боливуд

Собствениците киносалони в Карачи и Исламабад решиха да спрат прожекциите на индийски заглавия

 

Много кина в Пакистан наложиха вето на прожекциите на индийски филми. Обяснението е, че така собствениците на киносалони изразяват „солидарност с нашите въоръжени сили”. Бойкотът е обявен в най-големите градове в страната Карачи, Лахор и столицата Исламабад, съобщи ВВС.

Цели вериги и отделни кина обещават да не вкючват индийски заглавия в афиша си поне няколко седмици или до нормализиране на отношенията между двете източни държави. А собствениците им посочват, че са предприели тази стъпка, въпреки реалната възможност да претърпят финансови загуби. Филмите, произведени в Боливуд, са изключително популярни в Пакистан. Местната киноинудстрия, колкото и да се старае, не успява да се справи с огромната конкуренция. А ден преди решението на пакистанските кина, Асоциацията на филмовите продуценти в Индия заяви, че забранява на пакистански актьори да работят в Боливуд.

Напоследък отношенията между Индия и Пакистан се нажежиха за пореден път заради конфликта в Кашмир. В петък стана известно, че жители на индийски села около границата с Пакистан напускат домовете си, страхувайки се от нови въоръжени сблъсъци в района. През септември 18 войници загинаха при нападение над индийски военни части в Кашмир.

 

На заглавната снимка: Филмите, заснети в Боливуд, са изключително популярни в Пакистан, но вече няма да бъдат прожектирани в най-големите градове. Снимка ВВС

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)