Понеделник, 28 Септември 2020
Киану Рийвс, който предлага от кексчето си на обикновените хора (ВИДЕО)

Киану Рийвс, който предлага от кексчето си на обикновените хора (ВИДЕО)

Днес актьорът навършва 52 и води живот, достоен за пример

 

Различният. Здраво стъпил на земята. Скромно приел славата. Екзотичен. Загадъчен. Но най-вече талантлив. Киану Рйивс определено се отличава от останалите холивудски актьори и не се вписва в общоприетото понятие за „звезда“. Води семпъл живот, далеч от суетата. Днес навършва 52 и със сигурност дълго ще продължи да бъде магнит за женските очи.

film-keanu-reeves-smoking-beer-hd-wallpapers

Киану се ражда в проблемно семейство на 2 септември 1964 година в Бейрут, Ливан. Бащата му изоставя семейството, когато бъдещият актьор е едва 3-годишен. Таткото има проблем с наркотиците и те стават пречка да бъде арестуван, защото пласира дрога.Принудена от обстоятелствата, майката припечелва като стрийптизьорка в клубове с лоша репутация. Мигрира в Австралия, а после се мести в САЩ и Канада. Обикаляйки света в търсене на щастието, Киану се сдобива с няколко „бащи“ от различни континенти. Околосветските пътувания се отразяват на образованието му и оказват неблагоприятно въздействие върху дислекцията, от която страда. Мечтата му е да стане хокеист, но поради травма ледената пързалка така и не го посреща с обещание за спортменска слава.

Keanu-Reeves-2014-Desktop-HD-Wallpapers

Друг неприятен момент в неговата биография е, че голямата му любов Дженифър Сайм умира в автокатастрофа, а малко преди това губи и детето, което тя му ражда. Най-добрият му приятел Ривър Феникс остава в прегръдката на смъртта след свръхдоза. Наиснита драматично – като за филм! Вероятно преживените нещастия го мотивират да отказва роли на жестоки персотажи.

Толкова е отдаден на работата си и на развитието си като актьор, че за да снима с Ал Пачино в „Адвокат на дявола“, се съгласява да намали хонорара си с два милиона долара в полза на „чудовището“ Пачино. Същото прави и с Джийн Хекман. Знае какво цели и как да го постигне.

keanu-reeves-john-wick-movie-hd-wallpapers

В желанието си да излекува по-малката си сестра от левкимия, дава голяма част от хонорара си от „Матрицата“, а остатъка внася във фонд за борба с коварната болест.

В компанията на случайни минувачи

Остава чужд на лукса, вещите никога не са го интересували и не живее в огромно имение като повечето си колеги. Придвижва се с метро, не ползва охрана (вижте прикачения видеоклип). Води обикновен живот. Куриозен е случаят, когато преди четири години, на рождения си ден, Киану си купува кексче и кафе от магазин без да се крие. Сяда в парка, за да го изяде, но появата му не остава незабелязана и всеки минувач има възможността лично да го поздрави. Защото той се отнася с уважение към хората. С отлично чувство за самоирония, в онзи ден той се усмихва и им предлага от кексчето си. Когато го питат "Защо сте тъжен?", той отговоря: "На вас ви е нужно да сте щастливи, за да живеете, а на мен не."

Такъв си е Киану...

 

Снимки - hdwallpaperbackgrounds.net 

Борис Белев, AFISH.BG


Видео

Свързани статии (по етикет)