Сряда, 30 Септември 2020
Холи Бери – красота на половин век (СНИМКИ)

Холи Бери – красота на половин век (СНИМКИ)

Днес холивудската актриса заслужава огромна торта с 50 свещички

 

Нали знаете за приликата между остаряването, катедралите и цървулите? Е, Холи Бери е от жените, които няма от какво да се притесняват – възрастта им отива и стоят все по-гордо и красиво пред погледите на всички. Холивудската актриса със смугла кожа днес закръгля половин век и може спокойно да се радва на живота и на личния си празник. С ролите си е направила толкова много хора щастливи, че й се полага огромна торта с 50 свещички.

У нас ще видите и чуете името й по различни начини – Холи, Хали, Хале. Всичките са за един и същи, много талантлив човек. Тя е родена на 14 август 1966 г. в Кливланд, САЩ, в семейството на болничния санитар от африкански произход Джеръм Бери и неговата бяла съпруга Джудит. Именно на смесените гени дъщеря им дължи красотата си. Заради изваяните й черти прозорливи хора откриват и артистичния й талант.

През 80-те години на ХХ век Холи участва в конкурси за красота. През 1985-а печели титлата „Miss Teen All American”, а година по-късно – „Miss Ohio”, става първа подгласничка на „Мис САЩ” и първа афроамериканка, участваща в конкурса „Мис Свят” . Репортерите веднага я търсят за интервюта, а Холи искрено признава мечтите си един ден да стане актриса или тв журналистка.

Ясно, екранът и камерите я привличат. Но и Бери привлича и камерите, и екрана. От дебюта си през 1989-а досега в кариерата й на актриса вече има записани роли в 35 игрални филма. Най-голям успех – статуетка „Оскар”, наградата на Гилдията на американските актьори и номинации за „Златен глобус” и БАФТА за най-добра главна женска роля през 2002 г. – й носи превъплъщението в „Балът на чудовищата”, режисиран от Марк Форстър. Публиката обаче я харесва и в два филма от поредицата „X-Men”, в „Не умирай днес” за Агент 007, в „Идеалният непознат”, „Франки и Елис” и т.н.

Вярно, не всички роли са й носили успех. Заради участието си в „Жената котка” през 2004-а й отредиха „Златна малинка”, но пък Холи демонстрира чувство за хумор и лично (едва трета в историята на антинаградите) се яви, за да получи своето „отличие на провала”. Догодина очакваме да я видим заедно с Джулиан Мур, Марк Стронг, Джеф Бриджис и Елтън Джон в най-новата й роля от филма „Kingsman: The Golden Circle” на режисьора Матю Вон.

А сега, в деня на нейния юбилей, нека се порадваме на снимки на Холи Бери през годините:

1986, като „Мис Охайо”

 

1994, в кадър от филма „Семейство Флинтстоун”

2000 г. Холи в началото на новия век

Все същият възпламеняващ мъжете сексипил

2001, в кадър от „Парола „Риба меч”

2002, Холи Бери в компанията на Уил Смит и Дензъл Уошингтън

2002, като момиче на Бонд в кадър от „Не умирай днес” – поклон пред Урсула Андерс, в същата поза, със същия модел бански

2002, Холи е щастлива със своя „Оскар”

Година по-късно

2004, „Жената котка” й донесе антинаградата „Златна малинка”

2006, в кадър от поредния „X-Men”

Холи Бери през 2007 - със собствена звезда в Алеята на славата

Холи Бери, неостаравящата

 

Снимки www.huffingtonpost.com, www.pinterest.com, www.film.onet.pl

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)