Сряда, 30 Септември 2020
Кино на открито и в „София ДИША”

Кино на открито и в „София ДИША”

Номинираният за „Оскар” филм „Аве, Мария” ще бъде показан в неделя на столичната улица „Московска”

 

Фестивалът „София ДИША”, който бе открит миналата неделя, ще има нов елемент в програмата си за 14 август. Организаторите на поредицата „Future Shorts”, която сме свикнали да гледаме в Дома на киното, сега имат и лятна идея – прожекции на открито. Те се включват за пръв път в традиционния вече фестивал за градска култура с осем късометражни филма – документални, игрални, анимационни, музикални видеоклипове и експериментални ленти.

Повечето от творбите са произведени през 2015 г. и са от селекциите на световни кинофестивали, номинирани са или вече са спечелили множество награди. Неделните прожекциите ще бъдат три между 16:00 и 22:00 ч. на столичната ул. „Московска” в т.нар. Творческа зона  „Staropramen”.

Зрителите ще могат да видят номинирания за „Оскар” за късометражен филм от Палестина – „Аве, Мария”, който ще ги срещне с пет монахини от Западния бряг. Ще бъде показани още музикалното любовно видео на „Анимал Колектив” и документалният „Хотел 22”, който разказва за градския автобус, който всяка нощ се превръща в приют за бездомни. Филмовата разходка ще мине през Грузия, ЧАД и Канада, Саудитска Арабия и Румъния.

Първите две прожекции са само с английски субтитри, а последната е с български. Вход свободен.

 

На заглавната снимка – кадър от фима „Аве, Мария”

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)