Сряда, 30 Септември 2020
Филм на Вернер Херцог открива филмовия фестивал „Любовта е лудост“ във Варна

Филм на Вернер Херцог открива филмовия фестивал „Любовта е лудост“ във Варна

В конкурсната програма по традиция ще бъдат представени 12 заглавия

 

От 26 август започва двадесет и четвъртото издание на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост”. Сред звездните имена, които феновете на седмата муза ще видят на големия екран във Фестивален и конгресен център Варна са Никол Кидман, Джеймс Франко, Жулиет Бинош, Гейбриъл Бърн, Валерия Бруни -Тедески, Ралф Файнс, Тилда Суинтън, Дакота Джонсън, Клайв Оуен, Марион Котияр, Глен Клоуз, Рената Литвинова и др.

Официалното откриване ще бъде с последната творба на легендария Вернер Херцог - „Кралицата на пустинята”, на 26 август в зала 1 от 19.00 ч. Час преди това гостите на фестивала ще минат по червената пътека.

Закриването ще бъде на 2 септември с испанския филм „Труман”, носител на пет награди „Гоя” 2015, включително за най – добър филм, и награда за актьорското дуо Рикардо Карин и Хавиер Камара от Фестивала в Сан Себастиан.

В конкурсната програма на "Любовта е лудост" по традиция ще бъдат представени 12 заглавия. Останалите 80 филма могат да бъдат видяни в различните панорами.

Публиката отново ще се срещне със своите любими родни кинотворци с вход свободен и в зала „Пленарна” на Община Варна.

Началото на този днес толкова престижен форум на седмото изкуство – Международният филмов фестивал „Любовта е лудост”, беше поставено през 1993 г., в самата зора на демократичните промени в страната ни.

Главно постижение на фестивала е, че въпреки всички трудности по неговия път, той неотстъпно е работил и продължава да работи за развитието на българската култура. Дълги години “Любовта е лудост” беше единственият международен кинофестивал, провеждащ се в България и доскоро – единствен такъв с конкурс за игрални филми.

Програмата можете да видите на http://loveisfolly.org/

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)